DOEI 2018 – HALLO 2019

BUITENLEVEN
Jaarrecap 2018
december 30, 2018 / By / / 1 Reactie

De week voor oud en nieuw. Een moment om even terug te blikken en vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Ik zie al die verhalen van anderen langskomen en sta er dubbel in: aan de ene kant vind ik ze prachtig om te lezen. Met name de verhalen van de mensen die ik persoonlijk ken, of wiens bedrijf / bedrijfsvoering ik bewonder. Maar bij veel mensen sla ik het hele verhaal over. Na al die moeite. Erg toch? De vraag is: ben ik wel de goede mensen aan het volgen dan? 

 

De recap…

Nou goed, wat ik gedaan heb – dit:

 • 2018 In één zin: ‘Turbulent jaar waarin ik de basis heb gelegd voor een nieuw hoofdstuk’
 • 3 Dingen die ik bereikt heb: 1) Startklaar voor een nieuw huis (jaaaaja), 2) Zelfvertrouwen geboost 3) Stap gezet naar buiten- en reisjournalistiek
 • 4 Dingen die ik geleerd heb: 1) Zonder focus lukt het niet, 2) Leef in het NU, straks kan het niet meer 3) Waardeer vriendinnen en vrienden 4) Ik kan meer dan ik denk
 • Favoriete herinneringen: Borrels met nieuwe buren, moment dat de hypotheek rond was, voor het eerst op persreis en alleen in Rome, trailrun van 31,5km op Schiermonnikoog, een wandeling in Bergen, en dan met name toen de mist wegtrok en er een prachtig meertje tevoorschijn kwam.
 • 3 Vaardigheden die ik geleerd heb: 1) Missie en visie creeren voor mijn bedrijf, 2) Techniek andere locatie voor mijn ziekenhuiswerk aangeleerd, 3) Een bouwproces starten

 

De voornemens…

Ik kijk enorm uit naar 2019. Dat wordt het jaar van ons huis, meer buiten en met de seizoenen leven, bewuste keuzes maken, mooie opdrachten doen voor mijn bedrijf – en daarmee op klein en groot avontuur gaan – en een nieuwe basis leggen bij mijn werk in het ziekenhuis. En dan nog een paar ‘groene voornemens’:

 • Geen nieuwe kleding kopen waarvan ik niet weet waar het vandaan komt. Op dit moment koop ik alleen tweedehands kleding. Dat werkt goed, maar mocht ik toch een keer iets nieuws in de winkel zien wat ik graag wil hebben, moet ik kunnen vinden hoe het gemaakt is. En anders wil ik het gewoon niet. Ook al is het precies wat ik zoek. Zo!
 • Alleen nog maar herbruikbare cupjes gebruiken in een Nespresso apparaat, of tenminste de Peeze variant (biologisch afbreekbare cupjes) gebruiken. Beter iets minder koffie, dan koffie uit plastic of aluminimum cupjes. Ik maak de voorraad die ik heb op, en dan gaat dit groene voornemen in.
 • Letten of producten palmolie bevatten. Sommige producten zelf gaan maken, als ze niet te koop zijn zonder palmolie.
 • Alleen biologisch vlees eten, als ik al vlees eet. Afgelopen jaar is dit al voor een gedeelte gelukt, maar ik laat me soms toch in een restaurant verleiden – ook al weet ik dan niet of het vlees biologisch is. Meestal vraag ik het, maar soms vergeet ik dat. Reminder. Altijd vragen. En als ze het niet weten, niet eten.

Nou, dat zijn ze wel denk ik! En hierbij dan nog een keertje de kaart.

 

Jaarrecap By Manja 2018

 

 

 

 

 

Ook interessant:

HOE HET NU EN VERDER GAAT
februari 3, 2021
DIPJES EN TOPJES
mei 4, 2020
Zonsondergang Utakleiv Noorwegen tent
UPDATE – HUIS, DUITSLAND, NOORWEGEN
augustus 6, 2019

1 Reactie

 1. Antoine schreef:

  Goed zo!

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

over mij

Fotograaf en schrijver met voorliefde voor avonturen in de buitenlucht. Vangt de wereld in woorden en beelden en houdt van haren in de wind, buitenborrels met vrienden, klein genieten, vuurtjes stoken, dauw op het gras en lekkere koffie.

Sponsor me!
Loading map ...
zoeken
Volg me