UPDATE – HUIS, EXPO, KRANT, RADIO

BUITENLEVEN
kavel Oosterwold dak erop
april 29, 2019 / By / / 6 Reacties

Broodnodig dit: een update. Een blog echt bijhouden op regelmatige basis vind ik lastig, zoals ik al eerder schreef, dus nu schrijf ik gewoon iets wanneer ik daar zin in heb of wanneer ik iets leuks te melden heb. Dit keer is er veel te melden: huis, expo, krant, radio… 

 

Huis, huis, huis

De belangrijkste reden van mijn afwezigheid de afgelopen weken: ik bouw een huis af, samen met vriendlief. En dat is ongeveer een maand geleden neergezet. Alle uurtjes naast mijn ziekenhuis-fotograaf-werk gaan dus in dat huis zitten. Op een gegeven moment kan ik dan lekker bloggen over tuinieren en buiten-zijn en vogels en herten op onze kavel, maar op dit moment ben ik vooral bezig met gipsplaten snijden, isolatie tussen muren stoppen en plafonds monteren. Tsja. Je moet er wat voor over hebben…

 

Oosterwold bouw huis

Huis op de trailer!

Oosterwold aankoop grond proost

Proost – de grond is (na drie jaar..) eindelijk van ons!

kavel Oosterwold heipalen drone

Onze kavel toen er alleen nog heipalen te zien waren – foto door Matthieu de Schipper.

kavel Oosterwold eerste muur

Eerste muur op de fundering!

kavel Oosterwold dak erop

Het dak gaat erop!

kavel Oosterwold dak erop

Nu staat het er zo bij. De caravan is onze bouwkeet. Genoeg te doen nog aan de afbouw.. – foto door Jan de Schipper

Outdoor by Manja gips snijden

Gips snijden… – foto door Antoine de Schipper

 

Expositie!

Jullie weten het denk ik wel, ik schrijf voor het blog Mountainreporters. En via hen ben ik, samen met fotografen Marloes van Pareren en Sabrina Gaudio, gevraagd om te exposeren bij het Zandsculpturen Festijn in Garderen. Het thema van dit jaar is daar ‘reis om de wereld’, dus we stuurden onze mooiste reisfoto’s in. We gingen naar de opening van het Festijn en ja hoor, daar hingen ze. Een beetje kleiner dan verwacht, maar wel heel mooi opgehangen en geprint! Jee!

 

Outdoor by Manja expositie Zandsculpturen Festijn Garderen

 

In de krant!

Jahoor! Ik stond zomaar in de krant. En niet het plaatselijke suffertje, maar Het Parool. Hoppaa! Er lijken steeds meer jongeren te gaan wandelen, blijkt uit onderzoek, en zo werd ik ook geinterviewd. Waarom wandel ik? Wat vind ik er zo fijn aan? Daar werk ik heel graag aan mij, want hoe meer mensen lekker gaan wandelen en de natuur gaan waarderen, hoe bewuster met die pracht en praal van onze planeet wordt omgegaan. Je-weet-wel, plastic scheiden, oud papier apart wegbrengen, geen wegwerpverpakkingen gebruiken als het niet nodig is.. Let jij daar eigenlijk een beetje op? En zo ja, hoe? Ik ben wel benieuwd!

 

Outdoor by Manja Parool Jonge wandelaar

In het Parool als jonge wandelaar – foto door Julia Vytopil

 

Op de radio!

Leuk: er zat laatst ineens een mailtje in mijn inbox: of ik op radio 1 van de NPO, bij het programma Nieuws & Co, wilde aansluiten bij het groepsinterview dat gehouden werd over wandelen. Want ze wilden een ‘jonge wandelaar’ erbij hebben en hadden het artikel in het Parool gelezen. Met 34 (jaaaa ik was jarig in april en werd 34 jaar…) viel ik blijkbaar nog steeds onder de definitie ‘jong’ dus ik reed naar Gouda om daar in de gele Nieuws & Co bus plaats te nemen. Heel veel heb ik niet gezegd, maar je kunt het hier terugluisteren. Toch tof! Want het wandelvirus verspreiden doe ik graag. Lekker gáán!

 

By Manja Nieuws&Co radio1 NPO

In het praatpanel van Nieuws & Co (NPO radio 1)

Outdoor by Manja radio1 NPO Nieuws&Co

De bus van Nieuws & Co (NPO radio 1)

 

Veeeeel

Dat klinkt allemaal goed he? Vergis je niet. Deze leuke dingen zijn fijn, maar ik heb wel de neiging om hierdoor mezelf voorbij te lopen. Dan doe ik ‘nog even’ dat interview, terwijl ik met stofhaar van het klussen en wallen onder mijn ogen van de stress eigenlijk gewoon op een kleedje in het gras wil liggen, of toch tenminste nog 3 gipsplaten had willen snijden. Ik heb zelfs al 4 weken niet gesport! Vandaag waren we in Friesland – lang verhaal – en we sliepen in een fijn, simpel huisje van vrienden-van-vrienden. We zetten gewone filterkoffie en dronken gewone thee. We wandelden een uurtje in een bos. Sjonge. Wat was dat heerlijk. Dat had ik nodig. Gek he? Dat ik zo vaak zeg dat naar buiten gaan en eeeeven tot rust komen in de natuur zo goed is, maar ik dat dan in tijden van drukte en stress gewoon niet doe. ZO STOM! Hierbij zeg ik dus even streng tegen mezelf: ga naar buiten. Gaan jullie mee?

Liefs

Manja

 

Outdoor by Manja slaap

Zo moe word je van dat geklus

 

 

Ook interessant:

HOE HET NU EN VERDER GAAT
februari 3, 2021
DIPJES EN TOPJES
mei 4, 2020
Zonsondergang Utakleiv Noorwegen tent
UPDATE – HUIS, DUITSLAND, NOORWEGEN
augustus 6, 2019

6 Reacties

 1. Jenny Hoogeboom schreef:

  Leuk om te lezen Manja, en wat een mooie ontwikkelingen!! Leuk om wat meer foto’s van het huis te zien, en herkenaar dat de dingen waar je het meeste energie van krijgt (lekker buiten zijn, wandelen, etc) het eerste afvallen in tijden van drukte…! Pas goed op jezelf en veel succes het het afbouwen van jullie mooie huis!

  • Manja schreef:

   hee Jenny, wat leuk dat je hier reageert! Ja gek is dat he, dan moet je echt jezelf even streng toespreken. Dankjewel voor je succeswensen, de vloer wordt vandaag gestort! Weer zo’n mijlpaal ;-). Voor jou ook – geniet van het buiten-zijn (volgens mij woon je nu in een hele mooie omgeving!).

 2. Mariette schreef:

  Hoi Manja,

  Heel tof om de foto’s van jullie bouw te zien! Het is even flink investeren, maar wauw wat zullen jullie er straks mooi bij zitten.
  Haha, en goed dat je zegt dat je niet alleen wandelen moet promoten (heel gaaf) maar het ook lekker moet doen, juist als je druk bent.

  Tot snel! Mariëtte

  • Manja schreef:

   Hee! Ja! Daar heb je helemaal gelijk in! We gaan elkaar vast gauw weer zien (en dan is jullie kleine alweer zooooo veeeeel groter) en even goed bijkletsen! Ben heel benieuwd hoe het met jullie gaat. x

 3. Marlies schreef:

  Lieve Manja,

  Wat leuk om al het bovenstaande te lezen!
  Een huis bouwen is gelukkig tijdelijk, snap dat je in de zomer van je prachtige huis & tuin wil genieten.
  Geniet ook van het klussen, iets voor jullie bouwen is zo mooi om samen te doen! Het resultaat zal er zijn en zo trots! Een time out in de bossen of in/op het water is dubbel genieten.

  Succes jullie! liefs Marlies

  • Manja schreef:

   Hee Marlies

   Dankjewel voor je lieve bericht. Hij was even in de niet-acceptatie modus maar nu is hij dan gepubliceerd. Dankjewel voor je mooie woorden en we gaan ervoor!

   Liefs
   Manja

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

over mij

Fotograaf en schrijver met voorliefde voor avonturen in de buitenlucht. Vangt de wereld in woorden en beelden en houdt van haren in de wind, buitenborrels met vrienden, klein genieten, vuurtjes stoken, dauw op het gras en lekkere koffie.

Sponsor me!
Loading map ...
zoeken
Volg me