JE EIGEN VERJAARDAGSKALENDER

FOTOGRAFEREN
juli 4, 2020 / By / , / Post a Comment

Het gebeurt wel eens dat een bedrijf mij vraagt een review te plaatsen van een fotoproduct. Dat is meestal een fotoalbum. Echter, ik had net een fotoalbum gemaakt (zie mijn instagram review stories!). Wat ik sowieso nog wilde vervangen, was de oude postcode loterij verjaardagskalender die wij al 10 jaar op de wc hebben hangen. Toch kijken wij én onze gasten er vaak tegenaan. Een beetje natuur op de wc (naast de verfrisser) kan geen kwaad, dacht ik zo. Daar gaan we dus: een review van de Fotofabriek-verjaardagskalender.

Kiezen

De online software van de kalender is heel gebruiksvriendelijk. Je kiest tussen verschillende maten (ik wilde zowel ruimte om te schrijven als veel ruimte voor een mooie foto, dus ik heb A3 staand gekozen). Vervolgens kies je ofwel een al vormgegeven kalender ofwel eentje die je zelf ontwerpt. Ik kan me heel goed voorstellen dat je één van de dertien vooringestelde varianten kiest: die zien er mooi uit. Zeker als je zelf niet zo van vormgeven houdt, kun je daar mooi voor gaan! Ik ben altijd een beetje eigenwijs en wil zelf bepalen wat ik waar neerzet, dus ik koos voor zelf ontwerpen (blanco, dus).

Ontwerpen

Helemaal zelf alles indelen kan niet. Je zit vast aan bijvoorbeeld de plek en het lettertype van het verjaardagenblok vast. In de zijbalk van de software kies je de onderdelen die je wel kunt aanpassen: nieuwe tekst is mogelijk in verschillende lettertypes, een foto kan op verschillende plekken op de pagina geplaatst worden en je kunt uit een bibiliotheek van plaatjes kiezen om je pagina nog wat op te fleuren. Ook kun je nog verjaardagen op de kalender invullen. Ik heb dat niet gedaan, omdat ik ze liever met de hand invul.

Echt, je kalender zit zó in elkaar. Kleine tip: denk er wel aan om afbeeldingen te gebruiken die genoeg resolutie hebben. Zo krijg je de mooiste kalender.

Verzenden en ontvangst

De kalender kwam per post. Hij was netjes ingepakt: geen beschadigingen. Nu werd het tijd de kalender van dichtbij te beoordelen. Hoe is de afdrukkwaliteit? Zit hij goed in elkaar en is het mooi papier?

Kwaliteit van het product

Nou, ik was blij verrast toen ik mijn pakketje uitpakte. De kleuren van de foto’s kloppen. Het papier is goed dik. De ring waarmee de bladen aan elkaar zitten ziet er netjes uit. Dit wil ik wel in mijn wc ophangen!

Conclusie

Interessant product! Zeker de moeite waard als je toe bent aan een nieuwe verjaardagskalender, of een leuk cadeautje zoekt. Het lijkt me leuk om deze kalender met foto’s van die ik in de natuur heb gemaakt, aan klanten te verkopen. In dat geval zou ik het logo dat nu op de achterkant van de kalender staat weghalen. Succes met het maken van jouw kalender. En laat het me weten als je interesse hebt in een mooie natuur-kalender!

In samenwerking met: Fotofabriek

PS: via hen kun je dus ook fotoboeken maken. Die heb ik niet getest, maar het kan wel!

Ook interessant:

rijp gele bloem winter vorst
ZO ZIET RIJP ER VAN DICHTBIJ UIT
november 5, 2021
NOORSE PRACHT – 10x JOTUNHEIMSE UITZICHTEN
mei 12, 2017

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

over mij

Fotograaf en schrijver met voorliefde voor avonturen in de buitenlucht. Vangt de wereld in woorden en beelden en houdt van haren in de wind, buitenborrels met vrienden, klein genieten, vuurtjes stoken, dauw op het gras en lekkere koffie.

Loading map ...
zoeken
Volg me