DE DUITSE EIFEL – WANDELROUTE SCHÖPFUNGSPAD

GROENER REIZENWANDELEN
april 22, 2017 / By / , / Post a Comment

De Duitse Eifel. Drie uur rijden en je bent er. Zowel vriendin & collegafotograaf Marloes als ik wilden dit stukje Duitsland wel eens verkennen. Want mooie natuurgebieden op korte afstand van thuis.. dat zijn de beste uitjes voor een kort weekendje weg! De Eifel heeft een hoogteverschil van 250 tot 650 meter boven zeespiegel en is een lieflijk laaggebergte. We liepen er drie verschillende wandelroutes en verbleven twee nachten in een hotel in het hart van het natuurgebied en één nacht in een bed and breakfast in Monschau – een dorpje in het oosten. Per dag een blogje, dacht ik zo. En voilà, hierbij dag 1!

Marloes kwam me ophalen in Utrecht (jaja, dat was ontzettend luxe!). We reden dus drie uur en stapten uit bij het hotel. Het blauwe hotel deed me denken aan van die statige kuuroorden die je wel eens in oude detectives ziet. Het lag prachtig in het dorpje Erkensruhr – in een dal en afgesloten van het doorgaande verkeer. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het wellicht een beetje vergane glorie was. Wij vonden het echter prima en zagen allerlei bouwwerkzaamheden in het dorp. Komend zomerseizoen zal het dus wel wat opgeknapt zijn!

We installeerden ons in onze kamers en besloten direct een korte wandeling te maken. Omdat we ‘s ochtends al in de auto waren gestapt, konden we rond een uurtje of twee al beginnen. Marloes had een superhandig wandelboekje bij zich en kwam op dezelfde wandeling uit als die de hoteleigenaar ons aanraadde: het Schöpfungspad.  Niet te lang en direct bereikbaar vanaf het hotel. We trokken onze wandelschoenen aan, namen onze camera’s mee en liepen onze eerste Eifel-wandeling tegemoet.

Gelukkig volgden er al snel bordjes en een kaart. Ook kon je verschillende handige boekjes meenemen (zoals je hierboven ziet). Op de wandelroute waren er niet veel aftakkingen, dus de weg volgen was easy! Marloes had ook nog een GPS bij zich. Dat kon niet meer mis gaan, zelfs met mijn verschrikkelijke gemis aan richtingsgevoel… We moesten trouwens best een beetje om elkaar lachen. Omdat we onze outfits wilden testen zagen we eruit als Echte Wandelaars, terwijl we eigenlijk maar 3 uurtjes gingen wandelen. Gheghe.

Moet je zien hoe mooi het hier was. We genoten van het groen, de dennebomen, de uitzichten over de vallei en de prachtige mossen die we tegenkwamen. Samen met de vakwerkhuisjes en de kabbelende beekjes leek het echt een sprookjesachtig geheel. We zouden het niet gek vinden als er ‘s avonds stiekem kabouters en trollen uit de oude bomen kruipen. En dat op dag 1 hè! We hadden nog een paar dagen te gaan. Je begrijpt, dat was echt een goed begin!

Op bankjes dronken we uit onze thermosflessen en aten we onze meegenomen koeken op. We kwamen niet veel cafeetjes tegen en wie wil er nou binnen zitten als je met dit soort uitzichten bestookt wordt?!

De lente kwam af en toe ook om de hoek zetten en zorgde voor wat kleur in het overwegende groen-met-bruine bos. We genoten van de rust onderweg – we zijn maar drie mensen tegengekomen. En deze lieve beestjes:

Ha, dit was ook grappig. Kleine kastagneboompjes die zich ontpopten op de gekste plekken. Bijvoorbeeld hierboven, tussen twee planken in van een bankje waar we ons kopje thee gedronken hebben. Schattig toch? Hier beneden zie je de typische vakwerkhuisjes. Ik ben een bosmeisje, dus stiekem deed ik alsof ik daar woonde. Lijkt me echt heerlijk.

Tenslotte kwamen we terug bij ons hotel. Even lekker chillen voordat we aan het avondeten begonnen. En natuurlijk wandelroutes uitzoeken voor de volgende dagen!

 

Informatie

  • Wandelroute? De GPX komt hier binnenkort te staan! Maar je vindt de route ook hier.
  • Marloes? Haar website kun je hier vinden.
  • De Eifel? Meer informatie vind je hier.
  • Dit is de website van het hotel.
  • Hond? In Duitsland geldt een aanlijnplicht. Zeker belangrijk tijden het jachtseizoen. Schat zelf in wanneer de hond wel los kan lopen maar blijf op de paden en houdt hem onder appél.
  • Leuk weetje? De Eifel telt meer dan 300 uitgedoofde vulkanen!
  • Nog een leuk weetje? Het Nationaal Park Eifel (deel van de Duitse Eifel) heeft een oppervlakte van 110km2 en beschikt over drie stuwmeren en bijzondere planten en dieren.

 

 

Ook interessant:

NACHT VAN DE VLUCHTELING – IK LOOP MEE!
april 30, 2021
Zonsondergang Utakleiv Noorwegen tent
UPDATE – HUIS, DUITSLAND, NOORWEGEN
augustus 6, 2019
Great West Way Mountainreporters Royal Crescent-1
ZUIDWEST ENGELAND À LA CARTE: DE GREAT WEST WAY
juni 17, 2019

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

over mij

Fotograaf en schrijver met voorliefde voor avonturen in de buitenlucht. Vangt de wereld in woorden en beelden en houdt van haren in de wind, buitenborrels met vrienden, klein genieten, vuurtjes stoken, dauw op het gras en lekkere koffie.

Sponsor me!
Loading map ...
zoeken
Volg me