HET SCHWARZWALD – VAKANTIE!

GROENER REIZEN
augustus 26, 2017 / By / / 2 Reacties

Drup.. drup.. De koffie loopt langzaam door. Het is een constructie van een filterhouder-op-twee-takjes. Ik kijk op mijn horloge: 9 uur. Een half uur geleden werd ik wakker. Ik ritste de tent open en kroop met piekhaar de smalle uitgang uit. Maar niet zonder mijn boekje meegegrist te hebben – daar lees ik nu in.

Ik ben in het Schwarzwald in Duitsland en ik kan gaan doen waar ik zin in heb. Dat gaat de komende dagen vooral genieten en wandelen zijn. Namelijk de trilogie van: 1) de Himmelsteig, 2) de Schwarzwaldsteig en 3) de Wiessensteig. Vogeltjes fluiten en krekels tsjirpen. Het wordt prachtig weer. Ik heb er zin in.

 

Voorproef

Ha, ik heb me natuurlijk suf gefotografeerd tijdens die wandelingen. En de route getrackt. En notities gemaakt (vooral in mijn hoofd) van mooie dingen. Dus ik schrijf zekersteweten nog een paar uitgebreidere posts met alles-erop-en-eraan, zoals gps en meer informatie. Maar ik wil vast een voorproefje delen, want ja. Ik ben gewoon heel enthousiast! Komt ‘ie (en ik begin met de koffie – voordat ik er water op gegoten had):

 

 

Paarse bloemen

Die paarse bloemetjes waren echt overal. Ik moet eens opzoeken hoe ze heten. Ze hadden ook een specifieke geur, vond ik. En ze stonden op mooie uitzichtspunten, zoals je hierboven kunt zien. De routes waren alledrie goed te bewandelen – geen enge of moeilijke stukjes dus je aandacht kan bij volop genieten blijven!

 

 

Luxe onderweg

Langs de weg zijn allemaal van dit soort flesjes met gekoelde drankjes (frisjes en biertjes en… Schnaps!). Hoe die zo koel blijven? Dat zal ik in de uitgebreidere reportages beschrijven. Ze waren in ieder geval erg welkom want het was hartstikke warm!

 

 

Nieuwe schoenen

Het was even spannend. Ik schreef toch over mijn kleine tenen – dat die eigenlijk ALTIJD pijn doen tijdens mijn wandelavonturen? Na tien kilometer begint dat. Maar nu heb ik dus nieuwe schoenen en.. ik had geen last van pijn! YESS daar ben ik zo blij mee. Pijnvrij wandelen!! Jeee!! Ging ook meteen een stuk sneller dan normaal 😉

 

 

Op de kiek

Een blije en ontspannen Manja (hoewel ik op de foto gaan nog steeds een beetje zo-zo vind. Ik weet dus wat ik mensen aandoe als ik ze moet portretteren voor mijn werk! Tijdens mijn kampeer-en-wandeltrips beperk ik zoveel mogelijk het optut-gebeuren, wat resulteert in foto’s zonder make-up en met vaak dezelfde soortige outfits. En petjes en sjaaltjes op mijn hoofd, omdat ik ook mijn haar niet doe ;-). Ik vind het zo fijn dat ik me daar dus niet druk om hoef te maken. Ha, heel natuurlijk – of één met de natuur ofzo.. Ik geniet er in ieder geval van!

 

 

Vakantie-reminders

Ik sluit af met deze bordjes. Heerlijk he? Binnenkort zal ik, in stukjes, de wandelingen beschrijven en wat meer foto’s laten zien. Maar die moet ik eerst bewerken.. en de gpx inladen.. nouja, je begrijpt.. dat duurt ietsje langer :-). Ik ben nu nog een beetje in de vakantie-stemming dus ik zeg: we spreken af we zien wel!

Ook interessant:

Zonsondergang Utakleiv Noorwegen tent
UPDATE – HUIS, DUITSLAND, NOORWEGEN
augustus 6, 2019
Great West Way Mountainreporters Royal Crescent-1
ZUIDWEST ENGELAND À LA CARTE: DE GREAT WEST WAY
juni 17, 2019
ZO MOOI IS LUXEMBURG
oktober 1, 2018

2 Reacties

  1. Marloes schreef:

    Leuk!! Eindelijk goede schoenen, jeeh!! Ziet er daar wel mooi uit, superleuk ook die flesjes in de grond ?. Benieuwd naar de verhalen.

    • Manja schreef:

      Hi Marloes!! Ja echt ZO FIJN!!! Wat maakt dat een verschil zeg! Het is een heerlijk pad, ook echt iets voor jullie om een keer te doen. De hond mag gewoon mee, moet alleen soms aan de lijn bij de stukjes weiland-met-schapen. En je struikelt over de bordjes, dus een gps of een echt goede kaart is niet eens nodig. Jullie heel veel plezier in het prachtige Zweden. Dat ga ik toch ook gauw een keer doen hoor, nu al zin in, haha. En na jouw foto’s gezien te hebben waarschijnlijk nog meer :-).

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

over mij

Fotograaf en schrijver met voorliefde voor avonturen in de buitenlucht. Vangt de wereld in woorden en beelden en houdt van haren in de wind, buitenborrels met vrienden, klein genieten, vuurtjes stoken, dauw op het gras en lekkere koffie.

Sponsor me!
Loading map ...
zoeken
Volg me