SNEEUWSCHOENWANDELING SAALBACH-HINTERGLEMM

GROENER REIZENWANDELEN
januari 26, 2017 / By / / 4 Reacties

Heerlijk! Skieen in Oostenrijk. Maar wist je dat je daar ook fantastische wandelingen kunt maken? Om niet uit te glijden en lekker door de tiefschnee te kunnen banjeren kun je kiezen voor een ‘sneeuwschoenwandeling’.

Sneeuwschoenen zijn gemaakt van aluminium, hout of kunststof en kunnen onder wandelschoenen gebonden worden. Ze werken als een soort mega-brede klapschaats. Nieuw zijn ze trouwens niet! De oorspronkelijke bewonders van Noord-Amerika gebruikten deze schoenen al om te voorkomen dat ze wegzakten in de sneeuw!

Voordeel van deze wintersport is dat het niet zo moeilijk is: minder technisch dan bijvoorbeeld skieen of langlaufen. Met wat opstarthulp van een professional is deze sport zo aangeleerd! Bovendien kom je op de mooiste plekjes waar je zonder de schoenen niet zou kunnen lopen. Tussen de besneeuwde dennenbomen door op zoek naar sporen van vossen, konijntjes of herten… met de meest prachtige uitzichten over de bergen.

Met een warme uitrusting en sneeuwschoenen, gamaschen en wandelstokken (inclusief stoppers) ben je eigenlijk direct klaar om te gaan. Zo’n uitrusting kun je vaak wel ergens huren. Er zijn reisorganisaties die trektochten organiseren, maar je kan in een skigebied vaak een eendaagse route lopen. Ik heb een door Anne Lappi begeleide sneeuwschoenwandeling in het Tallschluss van het Saalback-Hinterglemm skigebied gedaan en was direct verkocht. Zo’n dagje in de rust (in tegenstelling tot wat de skipistes soms zijn) was een verademing. Een fijne natuurbeleving.

Oh ja, en grappig: ‘Op de maatgevende criteria zoals de bevordering van de conditie, het ontwikkelen van kracht en beweeglijkheid, ziekte preventie, welbevinden en ongevalvrijheid stak sneeuwschoenwandelen het beste af tussen alle andere wintersporten. Hierbij werden langlaufen, alpine skiën, snowboarden, sneeuwwandelen, schaatsen en sleeën met elkaar vergeleken.’

Die berg op dus!

 

by-manja-outdoor-buiten-17
collage_0099
by-manja-outdoor-buiten-2

by-manja-outdoor-buiten-3-2

by-manja-outdoor-buiten-5-2

by-manja-outdoor-buiten-5

collage_0101

by-manja-outdoor-buiten-7-2

by-manja-outdoor-buiten-1-2

by-manja-outdoor-buiten-4-2

collage_0100
by-manja-outdoor-buiten-13

by-manja-outdoor-buiten-14

by-manja-outdoor-buiten-15

by-manja-outdoor-buiten-18

by-manja-outdoor-buiten-19

Info

Ook interessant:

NACHT VAN DE VLUCHTELING – IK LOOP MEE!
april 30, 2021
Zonsondergang Utakleiv Noorwegen tent
UPDATE – HUIS, DUITSLAND, NOORWEGEN
augustus 6, 2019
Great West Way Mountainreporters Royal Crescent-1
ZUIDWEST ENGELAND À LA CARTE: DE GREAT WEST WAY
juni 17, 2019

4 Reacties

 1. Laurie schreef:

  Tof! Inspirerend, wil ik ook doen!

  • Manja schreef:

   Hi Laurie! Dankjewel voor je berichtje! Ja gaaf he! Lijkt me ook heerlijk om dit een keer meerdere dagen achter elkaar te doen, en dan te overnachten in hutjes op de berg. Er is nog zoveel te ontdekken!

 2. Tonny schreef:

  Het is zeker prachtig!
  De rust, het witte landschap en de dierensporen in de verse sneeuw.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

over mij

Fotograaf en schrijver met voorliefde voor avonturen in de buitenlucht. Vangt de wereld in woorden en beelden en houdt van haren in de wind, buitenborrels met vrienden, klein genieten, vuurtjes stoken, dauw op het gras en lekkere koffie.

Sponsor me!
Loading map ...
zoeken
Volg me