UPDATE – HUIS, DUITSLAND, NOORWEGEN

BUITENLEVENGROENER REIZEN
Zonsondergang Utakleiv Noorwegen tent
augustus 6, 2019 / By / / 4 Reacties

Wie me een beetje volgt op instagram of facebook heeft het gelezen: stilte online betekent meestal juist veel beweging in ‘het echte leven’. En dat is precies waarom ik dus niet zo’n goede blogger ben!

 

Zonsondergang Utakleiv Noorwegen European Bike Challenge

 

Van bouwproject naar huis

Laat ik beginnen met Het Huis. Stukje bij beetje verandert Het Bouwproject namelijk daadwerkelijk in Een Huis. De keuken zit erin, de houtkachel is geinstalleerd, de vloer is af, we hebben water en elektra, badkamer en toilet zijn getegeld, de buitengevels van het huis en de schuur zitten erop… We plassen nog wel op een dixie want het helofytenfilter is nog niet ingegraven. Ook wassen we nog met de hand af want de elektra is nog niet afgemonteerd en de boiler van de warmtepomp moet nog geinstalleerd worden. Nog geen warm water dus!

 

Oosterwold houtskelet zelfbouw huis By Manja outdoor buiten-10

 

Oosterwold houtskelet zelfbouw huis By Manja outdoor buiten

 

Oosterwold houtskelet zelfbouw huis By Manja outdoor buiten

 

Van huis naar thuis

Maar ik heb wel lampjes opgehangen aan de veranda en we hebben een kaarsje in de houtkachel gezet. We hebben een te gek kleed gevonden (fairtrade, heel fijn) die precies mooi zo voor de haard ligt. Ook hebben we de vuurkorf die ik in april voor mijn verjaardag kreeg van mijn broertjes al een paar keer gebruikt. We zijn rijk, want ongeveer 2,5 jaar geleden bedachten twee lieve mensen dat ze ook in Oosterwold aan de bosrand wilden komen wonen. Zij stoomden iets harder door dan wij en wonen er al. En zij toverden laatst ineens een zak marshmallows tevoorschijn: ‘Ja we liepen in de winkel en we dachten dat dat wel iets voor jullie was, voor bij de korf’.

We namen afscheid van twee fantastische klusjesmannen, Wout en Haridas, die ons niet alleen geholpen hebben met de buitengevel, maar ook met diverse kleine klusjes en een nette afwerking. Wat hadden we zonder hen gemoeten? Zij zaten er ook bij, rond de vuurkorf, met de marshmallows. Die zomeravonden, lekker buiten, met fijne mensen, vind ik echt heerlijk. Dan wil ik er niet meer weg. En dat lijkt me een goed teken.

 

Oosterwold houtskelet zelfbouw huis By Manja outdoor buiten

 

Oosterwold houtskelet zelfbouw huis By Manja outdoor buiten-12

 

Alleen op pad in Duitsland

Verder was ik voor Mountainreporters voor het eerst op een individuele persreis naar Duitsland, Baden-Wurttemberg om precies te zijn. Soms best even wennen, maar hoe fijn om zoveel nieuwe mensen te ontmoeten onderweg! Alles was heel fijn geregeld via Purpuz Lab. Ik kon met de trein, zodat ik geen vliegkilometers hoefde te maken, bijvoorbeeld. Natuurlijk ligt er een artikel in het verschiet – als het zover is krijgen jullie dat vanzelf te horen via de social media..

 

Zonsondergang Utakleiv Noorwegen European Bike Challenge

 

Fietsers volgen in Noorwegen

Twee weken later zat ik ineens met mijn dikke billen in Noorwegen. Daar reisde ik een weekje mee met European Bike Challenge. Een groepje van vier fietsers fietst van Namsos naar Noordkaap. Een ander groepje fietst datzelfde weer terug. EBC zorgt dan voor de overnachtingen (soms in tentjes, soms in hotelletjes), eten, de route, de fietsen.. Ik heb daar met een drone gevlogen en veel uit het raam van de camper gehangen om telefoon filmpjes te maken van de deelnemers. Vandaag arriveren ze op de Noordkaap. Ik ben super trots op ze!

 

European Bike Challenge Noorwegen ferry By Manja outdoor buiten

 

European Bike Challenge Noorwegen ferry vlag By Manja outdoor buiten

 

Zonsondergang Utakleiv Noorwegen tentjes European Bike Challenge

 

En nog tussendoor…

De dagen daartussen werkte ik in het ziekenhuis, pakte ik tassen in- en weer uit, deed ik wasjes, probeerde ik ons Utrecht-huis een beetje bewoonbaar te houden… Je begrijpt dat er nu een HELE DIKKE TODO-lijst op me wacht die vooral bestaat uit artikelen schrijven, foto’s selecteren en bewerken, filmpjes naar mensen opsturen. Ik heb morgen en overmorgen twee doordeweekse dagen die ik daar nuttig aan ga besteden (bedankt Pomodori methode!)…

 

Tot zover! Zwaai!

Ook interessant:

HOE HET NU EN VERDER GAAT
februari 3, 2021
DIPJES EN TOPJES
mei 4, 2020
Great West Way Mountainreporters Royal Crescent-1
ZUIDWEST ENGELAND À LA CARTE: DE GREAT WEST WAY
juni 17, 2019

4 Reacties

  1. Ray schreef:

    Leuke blog Manja. Wat ziet jullie huis er mooi uit! Lijkt me heerlijk om zo helemaal opnieuw te beginnen. Mooie dag nog, Ray

  2. L,J. Bouma schreef:

    Dóórgaan Manja!

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

over mij

Fotograaf en schrijver met voorliefde voor avonturen in de buitenlucht. Vangt de wereld in woorden en beelden en houdt van haren in de wind, buitenborrels met vrienden, klein genieten, vuurtjes stoken, dauw op het gras en lekkere koffie.

Sponsor me!
Loading map ...
zoeken
Volg me