IN EN OM DE TENT – KAMPEREN BIJ ROOSENDAAL

KAMPEREN
april 14, 2017 / By / / Post a Comment

Even resetten kan al in één nachtje! Echt waar. Dat werkt voor Antoine en mij zo: we kijken elkaar aan en vinden dat we het te druk hebben. We kijken naar buiten. Zon! We schudden ons hoofd.. eigenlijk willen we even weg. Maar tijd is er niet! Deadlines en verjaardagen… Dan maar kort! We gaan er nog even tegenaan achter de computer, maar gooien daarna ons tentje in de auto en pakken gauw sokken en onze tandenborstels. We rijden met de Ford Fiësta naar een camping of wildkampeerplek om daar een nachtje te kamperen. Dit keer was het bij Essen (België) en Roosendaal in de buurt, op natuurcamping Ottermeerhoeve.

Heerlijk.

Hartstikke buiten het seizoen dus hartstikke rustig. We stonden bij een vennetje, kijk maar:

’s Avonds zijn we in Roosendaal uit eten gegaan in een Frans restaurant. We reden terug, moesten nog even langs het campinggebouwtje waar we tandenpoetsend lazen over het ontstaan van de Hoeve. Daarna liepen we met ons hoofdlampje op terug naar de tent en kropen we in onze donsslaapzakken. Binnen no-time lagen we te knorren. Oh wacht, we hebben ook nog sterren gekeken. Want het was droog, dus ons raampje (bovenin de tent) kon open. Het echte buitengevoel!

De volgende dag was Antoine zoals gewoonlijk extreem vroeg op terwijl ik het veeeel te koud vond om uit de donsslaapzak te komen. Hij had al een wandeling naar Essen gemaakt en broodjes meegenomen toen ik eindelijk mijn hoofd uit de tent stak. Luxe he?

Ontbijtend genoten we van het zonnetje.

Ik maakte ondertussen allemaal foto’s want er bloesemde vanalles. Bovendien zie ik altijd veel meer als ik a) verse broodjes op heb en b) in een tent heb geslapen en c) lekker rustig aan kan doen in de ochtend. Dat waren dus veel foto’s:

Gelukkig vermaakte Antoine zich ook prima op het speeleiland. In de zomer komen hier denk ik best veel families met kinderen. Echt een superleuk camping voor een kampeervakantie in Nederland!

We pakten de tent in (zo gebeurd), maakten nog een wandelingetje (met cappuccino) en reden weer terug. En toen hadden we nog een hele zondag!


Voor een leeg hoofd heb je dus niet altijd bakken met geld en/of tijd nodig. Probeer het maar eens uit. Kan ook prima met een flutterig festivaltentje (als het niet stormt en/of regent natuurlijk). En omdat een klein tentje altijd nog wel ergens tussen past hoef je meestal niet te reserveren. Wij gaan meestal op de bonnefooi. Heerlijk, toch?

Info

  • Kampeerterrein? Landgoed Ottermeer, vlakbij Essen (waar je dus lekkere broodjes kunt halen op zondag)
  • Honden? “Honden zijn na overleg aangelijnd welkom op het natuurkampeerterrein. Ze mogen niet in de vennen zwemmen, en rond het zwemven met zandstrand komen (…). Vlak naast de camping loopt een zandpad waar je je hond uit kunt laten. In Nispen is een water waar ze mogen zwemmen.”

Ook interessant:

ZO MOOI IS LUXEMBURG
oktober 1, 2018
KAMPEREN CAMPING BUITENLAND
maart 16, 2018

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

over mij

Fotograaf en schrijver met voorliefde voor avonturen in de buitenlucht. Vangt de wereld in woorden en beelden en houdt van haren in de wind, buitenborrels met vrienden, klein genieten, vuurtjes stoken, dauw op het gras en lekkere koffie.

Loading map ...
zoeken
Volg me