WANDELROUTE IN HET REESTDAL

MINI-AVONTUUR
maart 27, 2017 / By / , , , , , , , , , , , / 2 Reacties

Als je een weekendje weg bedacht hebt samen en de voorspellingen zijn storm, regen en hagel.. moet je toch even slikken. Dat overkwam ons een maand geleden. Het kampeerplan hebben we toen toch maar omgezet in een natuurhuisje-plan. Bleek een goeie zet. We dachten: we zijn niet van suiker. Goeie kleren mee, een kist vol lekkers en dan lekker alleen maar mooie wandelroutes lopen en cocoonen. Dat deden we. En het was heerlijk. Hieronder vind je foto’s van de eerste dag – onze omgevings-verkenningstocht-wandeling dus :-).

Ons huisje. Lief he? De eigenaren waren echt super behulpzaam. Af en toe kwamen we terug van een wandeling en lag er ineens een paaseitje voor de deur. En het ontbijt was heerlijk! Daar kun je wel een dagje op wandelen.

Hierboven kruisen we de Reest. Deze 37 kilometer lange beek stroomt van Dedemsvaart naar Meppel waar het uitmondt in het Meppelerdiep.  Het is voor een groot deel de grens tussen Drenthe en Overijssel. Leuk he? We kruisten de beek een aantal keer en liepen dus steeds in een andere provincie.


Zoals je hier kunt zien regende het op een gegeven moment wel erg heftig – het begon zelfs keihard te hagelen en te stormen… We hebben geschuild bij een groep lieve beesten. Toen was alles weer goed! En… hét grote voordeel van regen: mooie luchten als het even niet regent!


Zoals je wel ziet was de route een beetje van alles wat. Heide, weilanden, bos.. het wisselde zich in een rap tempo af. En die afwisseling is my middle name, dus dit is zeker een gebied waar ik nog een keer terugkom! We waren trouwens nog lang niet klaar met wandelen na deze wandelroute. In tegendeel.. we zaten zo centraal dat we nog alle kanten op konden. Dat hebben we ook gedaan – die avonturen zie je vanzelf verschijnen!

Info

 • Natuurgebied? Het Reestdal
 • Route?Wij hebben trouwens gewoon wat uitgezocht op de kaart die in het hutje aanwezig is en zijn gaan wandelen! Dat werd dit.
 • Overnachten? Natuurhuisje: Hutje aan de Wei
 • Cappuccino? Hebben wij in ons natuurhuisje gedronken. Onderweg zijn we 1 cafeetje tegengekomen. Voor de zekerheid dus zelf een thermosfles meenemen!
 • Honden? Toegestaan, op sommige stukken moeten ze wel vast

Ook interessant:

By Manja outdoor buiten Bergen Noorwegen
PRACHTIGE WANDELROUTE IN BERGEN
november 23, 2018
BOOTTOCHT TERSCHELLING
april 13, 2018
KAMPEREN CAMPING BUITENLAND
maart 16, 2018

2 Reacties

 1. Esther Oudshoorn-Roessen schreef:

  Hoi Manja,

  Zo te zien een erg mooie route. En wat zijn je foto’s weer prachtig. Ik heb nog wel een vraagje: Hoelang is deze tocht?
  Groetjes,
  Esthger

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

over mij

Fotograaf en tekstschrijver met voorliefde voor avonturen in de buitenlucht

Loading map ...
zoeken
Volg me