FOTO VAN WEEK 18 – KAARTLEZEN

TRAILRUNNING
mei 5, 2018 / By / / Post a Comment

Regen… Zon… Wind… we hebben het allemaal voor onze kiezen gekregen afgelopen week. Om me heen waren veel mensen ziek – ik denk dat onze lichamen dat temperatuurgewissel maar lastig vinden. Mijn lichaam trekt het goed trouwens. Die heeft het moeilijker met kaartlezen…

 

Op pad

De week begon goed. Samen met collegafotograaf en -journalist Laurie van Dam maakten we een route voor het tijdschrift Toeractief. Wij werken wel vaker samen en dat is heel fijn. We hebben een beetje dezelfde schrijfstijl, houden van elkaars fotografie en zorgen ook voor een goede werkverdeling. Als ondernemer werk je nu eenmaal vaak alleen, dus daarom is het extra fijn dat deze opdrachten samen zijn.

De foto is genomen toen ik de route aan het voorbereiden was. Zo spreken we het af: de één maakt de foto’s, de ander zorgt voor de route, het kaartlezen en schrijft het verhaal. En dit wisselen we steeds af. Het werkt erg goed voor ons zo, ook de gedeelde verantwoordelijkheid ;-). Omdat ik deze opdrachten ZO LEUK vind om te doen – ik kijk echt uit naar het op-pad-gaan – vond ik het wel een foto van de week waard.

 

De weg

Wat je op de foto ziet is een wandelkaart. En ‘je eigen route maken’ en ‘kaartlezen’ kan je breder trekken dan puur de wandelroute zelf. Deze week hield ik me ook bezig met ‘welke richting moet ik op’ – ga ik links- of rechtsaf bij het paaltje en welke keuzes zijn daarvoor nodig? Soms verdwaal ik een beetje, als ik even niet goed op de kaart kijk. Dan ben ik ineens aan het zwemmen in een meertje terwijl de afspraak met mezelf was dat ik de wandelroute zou lopen. Ja, en zo sta ik aan het eind van de dag pas op 1/3 van wat ik had willen afleggen.

Daarom keek ik of er een cursus of programma is dat me daarbij kan helpen. Ik gaf me op voor een webinar van The Confetti Collective. Wie weet helpt het een beetje!

 

Sporten.. #fail!

Door al dat gewandel is het er vorig weekend niet echt van gekomen om een stukje te gaan rennen – terwijl ik nu train voor een aantal mooie trailruns in oktober. Toen ik op maandag gebody-pumpt had en dinsdagochtend een klein stukje gerend, kreeg ik woensdag een berichtje dat de spinning ‘s avonds niet doorging. Ik sprak met mezelf af: ik zou wel gaan fietsen ‘s avonds. Maar nee hoor. Ik viel zo hupsakee in slaap toen ik thuis kwam van mijn werk in het ziekenhuis. Ook donderdag ging ik niet, en vrijdag kwam er iets tussen.. Vandaag is het 5 mei dus ik was naar de rommelmarkt (wel een fietsbroekje en een hardloopbroek gescoord…), superwarm..

Alemaal excuses! Ik moet gewoon gáán. Zo moeilijk soms!

 

Warm

Nu zit ik te typen terwijl het in dit kamertje steeds warmer wordt.. Nieuwe dingen op mijn to-do lijst en een nieuwe samenwerking in het verschiet. Ik spreek af: nog een uurtje werken, en dan lekker met een biertje op het balkon. Of toch nog even de hardloopschoenen aan?

 

Tot volgende week!

 

Ook interessant:

HERFSTIGE HARDLOOPTRAINING
november 30, 2018
HARDLOOPROUTE DAFNE SCHIPPERSBRUG
juni 16, 2017
ZONNIG LENTELOOPJE – HARDLOOPROUTE NAAR OP BUUREN
mei 3, 2017

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

over mij

Fotograaf en schrijver met voorliefde voor avonturen in de buitenlucht. Vangt de wereld in woorden en beelden en houdt van haren in de wind, buitenborrels met vrienden, klein genieten, vuurtjes stoken, dauw op het gras en lekkere koffie.

Sponsor me!
Loading map ...
zoeken
Volg me