HARDLOOPWEDSTRIJD: 3BERGENLOOP

TRAILRUNNING
maart 12, 2017 / By / , / Post a Comment

Na onze parcoursverkenning van vorige week, maakten Eveline en ik ons op voor het echte werk: de 12km prestatieloop in Driebergen. Dit is een combinatie van een trailrunwedstrijd en hardloopwedstrijd – het meeste, maar niet alles, is onverhard. Lekker door het bos crossen!

We hadden supergeluk met het weer – het was echt een beetje lente. En dat is in andere jaren wel eens heel anders geweest! Ik had zelf wel een beetje te warme kleding aangetrokken – maarja, niks meer aan te doen. We haalden onze startnummers op en dronken nog een slokje water. Oh ja, en een kopje koffie natuurlijk. Als ik dat zo’n 20 minuten voor de wedstrijd drink, heb ik altijd het idee dat de cafeïne me net een beetje extra power geeft (en ik vind koffie heel lekker).

Aan de 12 kilometer deden zo’n 550 deelnemers mee. Dat is niet heel weinig, maar ook niet zoveel als bij de enorm grote hardloopevenementen. Een gezellige knusse boel was het dus. Kijk, dit was de start. Mooi tussen de bomen hè?

Ennn daar gingen we! In het begin was het nog een beetje dringen, maar na een paar kilometer trok het uit elkaar en was inhalen (en ingehaald worden ;-)) een stuk makkelijker!

Er zijn maar twee foto’s van onderweg.. ik was druk bezig met het ontwijken van boomwortels, mezelf staande houden in de gladde blubber en het onder controle houden van mijn ademhaling. Man-o-man wat was het zwaar. Door het zand en over wat heuveltjes. Eigenlijk vond ik het vals-platte gedeelte nog het lastigst. Dan denk je dat je gewoon rechtdoor loopt, maar stiekem stijg je. Pfoe! Ondertussen werd ik gelukkig afgeleid door de mooie natuur (dankjewel natuur!). Bos, zandvlakten en water wisselden elkaar af. En voor een voorspoedig herstel kregen we na afloop een fijn cadeautje: een bakje erwtensoep!

Zo, even lekker zitten en van onze prestatie genieten. Ineens weet je weer waar je kuit- en bovenbeenspieren zich bevinden.. ai. Maar.. ik ben best trots op mijn prestatie. 41e Vrouw (van de 209). En ook nog weten te genieten. Best of both worlds!


Info

  • Meer informatie over de 3bergenloop vind je op deze website.

Ook interessant:

HERFSTIGE HARDLOOPTRAINING
november 30, 2018
FOTO VAN WEEK 18 – KAARTLEZEN
mei 5, 2018
HARDLOOPROUTE DAFNE SCHIPPERSBRUG
juni 16, 2017

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

over mij

Fotograaf en schrijver met voorliefde voor avonturen in de buitenlucht. Vangt de wereld in woorden en beelden en houdt van haren in de wind, buitenborrels met vrienden, klein genieten, vuurtjes stoken, dauw op het gras en lekkere koffie.

Sponsor me!
Loading map ...
zoeken
Volg me