TRAILRUNWEDSTRIJD: SINT PIETERSBEAR TRAIL

TRAILRUNNING
december 5, 2016 / By / / Post a Comment

Het is zover. Mijn twee hardloopvriendinnen Lotte en Sanne zijn aangestoken door het trailrunvirus. En dat betekent een regelmatig rinkelende whatsapp groep met nagekomen trainingsschema’s en datumprikkers. Een goede stok (of twee eigenlijk) achter de deur dus!

In oktober kwam alles bij elkaar bij de Pietersbear Trail in Maastricht. Omdat Maastricht best een heel eind van Utrecht verwijderd ligt, en wij het een goed excuus vonden om een weekendje weg te zijn, vertrokken we op de zaterdagmiddag al richting het Zuiden. Een beetje zenuwachtig waren we wel.. want ja. Nu werd het toch wel heel erg echt. Negentien kilometer en vijfhonderd hoogtemeters over heuvels en onverharde paden. Slik.

Na een toeristisch dagje en avondje in de stad stonden we op zondag om 7u naast ons B&B bed om de discussie ‘hoeveel gelletjes neem jij mee’ te starten. Even naar de auto, vestje aan vestje uit en daar gingen we.

Het parcours was werkelijk fantastisch mooi. De start in de stoffige grijze en indrukwekkend grote groeve van ENCI en de verdere trail in het prachtige groene Jeker- en Maasdal mét heuveltjes waren om te filmen.

Het veld was vrij snel uit elkaar getrokken, waardoor ik aan het eind soms gewoon helemaal alleen over de Sint Pietersberg liep, voor de optimale natuurbeleving. Dat je af en toe moet klauteren hoort daar natuurlijk ook bij! De toetjes waren de uitzichten over de velden en over de groeve.

Lotte finishte supersnel, en Sanne en ik waren ook niet ontevreden. Ook omdat deze manier van sporten, het inspannen maar met name de beleving voorop stond. Dat smaakt naar meer!

Op deze website vind je de uitslagen, meer informatie over de trail en aankomende trailruns!

by-manja-outdoor-buiten-1by-manja-outdoor-buiten-3-2by-manja-outdoor-buiten-2by-manja-outdoor-buiten-4-2 by-manja-outdoor-buiten-5by-manja-outdoor-buiten-6 by-manja-outdoor-buiten-4by-manja-outdoor-buiten-3    by-manja-outdoor-buiten-10

 

Ook interessant:

HERFSTIGE HARDLOOPTRAINING
november 30, 2018
FOTO VAN WEEK 18 – KAARTLEZEN
mei 5, 2018
HARDLOOPROUTE DAFNE SCHIPPERSBRUG
juni 16, 2017

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

over mij

Fotograaf en schrijver met voorliefde voor avonturen in de buitenlucht. Vangt de wereld in woorden en beelden en houdt van haren in de wind, buitenborrels met vrienden, klein genieten, vuurtjes stoken, dauw op het gras en lekkere koffie.

Sponsor me!
Loading map ...
zoeken
Volg me