ZONNIG LENTELOOPJE – HARDLOOPROUTE NAAR OP BUUREN

TRAILRUNNING
mei 3, 2017 / By / / Post a Comment

Zon, wind, velden vol witte en gele bermbloemen en uitzichtjes over de Vecht. Zo kun je dit hardlooprondje wel samenvatten. De hardlooproute was niet al te moeilijk of zwaar – gewoon even lekker eruit. Schoenen aan en gaan dus!

Gelukkig heb ik geen hooikoorts…

Dit is Op Buuren. Een nieuw dorp langs de Vecht. In de tijd dat ik in Utrecht woonde heb ik het helemaal zien opbouwen. Ik loop hier immers alweer 8 jaar langs!

In de verte zie je het dorpje Oud-Zuilen liggen. Dit is verre van nieuw. Tekenen van eerste bewoning zijn er al vanaf 700 (op landgoed Swesen). Even verderop liep ik door een stukje bos en vond ik een horloge. Ik was al 500m verder gerend en had een Facebookpost gemaakt.. toen ik bedacht dat ik het horloge beter achter kon laten. Want als ik zelf iets kwijt ben, ga ik eerst zoeken waar ik gelopen heb toen ik het kwijtraakte. Hopelijk vindt de eigenaar hem gauw!

Een onscherpe foto.. maar wel van mini eendjes. Altijd zoo lief!

En alweer bijna thuis. Ik kom heel vaak langs dit gebouw. Het heet de parel van Zuilen en een van mijn beste vriendinnen is daar vorig jaar getrouwd! Op hun website stond een stukje geschiedenis:

De geschiedenis van De Parel van Zuilen gaat terug tot de 17e eeuw. In het huis zijn elementen uit die tijd aangetroffen. Het huis, zoals het er nu bij staat, kreeg vanaf 1830 zijn huidige vorm, in fasen. Hoogstwaarschijnlijk is De Parel van Zuilen begonnen als een hofstee die later steeds is uitgebreid met verdiepingen en aanbouwen. De tuin dateert van 1911. Een jonge tuin dus, vergeleken bij het huis.

Zo, nu lekker uitpuffen op de bank met een flinke fles water (daar doe ik dan limoentjes en munt in, heerlijk)! PS: de snelheid van het StraVa bestandje klopt niet helemaal. Ik stopte de tijd soms om een foto te nemen en dan vergat ik hem weer aan te zetten. Online heeft hij de route echter zelf wel doorgerekend, maar de tijd niet. Dat resulteerde in een wel heel snel rondje ;-).

Ook interessant:

HERFSTIGE HARDLOOPTRAINING
november 30, 2018
FOTO VAN WEEK 18 – KAARTLEZEN
mei 5, 2018
HARDLOOPROUTE DAFNE SCHIPPERSBRUG
juni 16, 2017

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

over mij

Fotograaf en schrijver met voorliefde voor avonturen in de buitenlucht. Vangt de wereld in woorden en beelden en houdt van haren in de wind, buitenborrels met vrienden, klein genieten, vuurtjes stoken, dauw op het gras en lekkere koffie.

Sponsor me!
Loading map ...
zoeken
Volg me