FOTO VAN WEEK 17 – ZON!

WANDELEN
april 27, 2018 / By / / 2 Reacties

Daar is hij! De foto-van-de-week. Ik dacht ik begin gewoon niet met een foto van de week, maar een filmpje. Deze week besefte ik me namelijk dat je altijd een keuze hebt, ook al voelt het soms niet zo. Dus mag ik lekker een filmpje toevoegen van mezelf. Ha.

 

 

Zon!

Deze week was een hele goede buitenweek! Ik weet niet of het door de zon komt, maar ik vermoed van wel want het was niet normaal lekker weer afgelopen weekend… Dus het begon al met cassis en biertjes op een stadsstrand, de dag erna lol in een kano en Franse kaasjes aan de kade, vervolgens een fotoshoot in de duinen bij Laren en koffie in Gouda. Ik hád het huis kunnen opruimen. Niet dus!

Nieuwe energie, vitamine D.. ik weet het niet. Maar ik voel me positief, waardeer al die mensen waar ik het weekend mee doorbreng immens en ben voldaan moe in de avonden – ik slaap na 2 tellen op het kussen al. Ik hops toch een beetje van afspraak naar afspraak, maar vind het dit keer helemaal niet erg. Ik geniet van de treinrit en ik vind het fijn om overal foto’s van te maken met mijn telefoon. Komt het misschien doordat ik twee weken geleden de keuze maakte om alle energie in de buitenfotografie en de medische fotografie te gaan stoppen?

 

Administratie

Tsja, toen had ik natuurlijk een paar dagen niet achter mijn vierkante computerscherm gezeten en ontkwam ik er maandag niet aan: administratie, fotobewerking en voorbereiding van shoots. In de tussentijd een paar wasjes en natuurlijk latte macchiato’s uit mijn koffiemachine. Ik maakte het hele huis schoon en ben zowaar bij met mijn urenadministratie.

Helaas krijg ik wel een brief van de belastingdienst met een boete en ik probeer de belastingtelefoon te bellen.. dat lukt dus niet. Ze hebben geen wachtrij. In plaats daarvan word je gewoon elke keer (na een heel keuzemenu van minimaal 2 minuten waarbij je elke keer je sofinummer moet intypen) weggedrukt. ‘Probeert u het later opnieuw’. Dat doe ik. Weer wordt de verbinding verbroken. Ik snap het niet – waarom geen wachtrij? Ik luister liever een kwartier naar een vervelend pianodeuntje dan dat ik totaal niet weet waar ik aan toe ben. Pfft. Energieslurper, dit.

 

Zelf kiezen

Maargoed. Toen dacht ik dus: ik heb een keuze. Ik kan me hier druk om gaan maken of ik laat het los en probeer het volgende week weer eens (om 8 uur in de ochtend)… En vervolgens mailt de redactie van een tijdschrift waar ik voor werk me met een leuke opdracht en is mijn klant blij met foto’s die ik heb afgeleverd. Dat doet me goed. Die ‘succesjes’ heb ik echt wel nodig af en toe (guilty!).

Ik werkte twee in plaats van drie dagen in het ziekenhuis. Ik heb de extra vrije dag binnen besteed, namelijk aan mijn archief. Ik ging naar de sportschool. En het leukste was eigenlijk vandaag, Koningsdag: Antoine, mijn vriend, en ik besloten dat we geen zin hadden in de oranjedrukte en gingen onverwachts wandelen in de Flevopolder. Gewoon, omdat we daar zin in hadden (en wij daar op een gegeven moment gaan wonen, maar later meer daarover).

Daar maakte dit filmpje van me. Daar sta ik dan met mijn oranje bril in een paardenbloemenveld in plaats van met een biertje tussen de rest van feestend Nederland. En ik was zo trots op mezelf en op Antoine – dat we gingen doen waar WIJ zin in hadden.

Nu maak ik alles klaar voor morgen. Batterijen opgeladen, kaartjes geleegd, kaarten gekocht en gecheckt, route gepland, broodjes en koeken in huis, nieuwe batterijen in de voicerecorder…

 

Tot volgende week!

 

 

 

Ook interessant:

NACHT VAN DE VLUCHTELING – IK LOOP MEE!
april 30, 2021
By Manja outdoor buiten stadswandelingen Zutphen koffie
STADSWANDELING: ZUTPHEN
maart 1, 2019
Wandelroute Utrecht Pad etappe 6 By Manja outdoor buiten-1
WANDELROUTE: UTRECHT PAD ETAPPE 6
februari 8, 2019

2 Reacties

  1. Laurie schreef:

    Wat ontzettend leuk om te lezen. Je week klinkt fijn! Ik ga mijn spullen zo ook pakken – en dan gaan we morgen weer op pad. Ik kijk er naar uit om lekker even buiten te zijn. Wat een goede keuze om op Koningsdag de natuur in te gaan. En dat filmpje.. Ja, ik heb het al gezegd: wat een prachtplek. Ik wil daar ook zijn.

    • Manja schreef:

      He Laurie! Ha, dat was ‘ie ook! Een heerlijke week. En onze wandeling was ook zeer geslaagd zaterdag :-). Ik had wel veel hoofdpijn en viel meteen in slaap dus ik ga eens kijken of dat misschien door mijn rugzak komt. Dankjewel elke keer voor je gezelligheid!

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

over mij

Fotograaf en schrijver met voorliefde voor avonturen in de buitenlucht. Vangt de wereld in woorden en beelden en houdt van haren in de wind, buitenborrels met vrienden, klein genieten, vuurtjes stoken, dauw op het gras en lekkere koffie.

Sponsor me!
Loading map ...
zoeken
Volg me