HAAGSE WANDELROUTE OVER STRAND EN DUINEN

WANDELEN
december 18, 2017 / By / / 2 Reacties

Even naar het strand. Dat is zoiets wat je je elke keer voorneemt, maar wat er (bij mij althans) – vaak toch niet van komt. Hmm. Hierbij wat strandfoto’s die misschien helpen toch wél even te gaan.

 

Van stad naar strand

Samen met vriend Antoine was ik een weekendje in Den Haag. Op dag 1 hebben we heerlijk langs allerlei marken en winkeltjes gestruind. Op dag 2 wilden we uit de stad, weg van alle koopgekte. En dus liepen we vanuit ons hotel in hartje centrum richting Scheveningen, op naar het strand. We liepen langs parken, statige huizen en ambassades. Na ongeveer een uur kwamen we bij het laatste rijtje huizen voor de duinen uit. Een half uurtje later stonden we op de grens tussen duinen en strand. Prachtig zo met de wind en de hoge golven.

 

 

Meijendel 

Het gebied heeft een omvang van ongeveer 2000 hectare en vormt met het naastgelegen Hollands Duin het grootste aaneengesloten duingebied van Zuid-Holland. De naam Meijendel is ontstaan doordat in een vallei een boerderij gestaan heeft, die genoemd werd naar de vele meidoorns die in de omgeving groeiden.  Grappig he?

 

 

Terug via de duinen

We liepen expres heen via het strand (wind én pier in de rug, zeg maar), en terug via de duinen. Daar is de wind toch altijd ietsje minder. En zo kan je een rondje maken dat best heel afwisselend is. Hier zagen we de typische zandgrond, helmgras, struikjes en besjes die je in de duinen verwacht. Het heeft altijd iets woestijnerigs – en toch ook weer niet.

 

 

Na afloop zijn we naar het Zwarte Pad gelopen om daar de tram weer richting Den Haag te pakken. Met rode wangen en een verwaaide bos haar zaten we op ons stoeltje bij het raam. Wij kunnen wel weer even wat stad aan.

 

  • Route?                                                
  • Cappuccino? Jazeker. Wij hebben cappuccino en een taartje gegeten bij het cafeetje ‘Onder de watertoren’ – wat logischerwijs vlakbij de watertoren te vinden was, eigenlijk net nadat we de duinen ingewandeld waren. In Den Haag zelf zijn uiteraard genoeg koffietentjes om uit te kiezen!
  • Achtergrondinformatie? Nou, ik heb nog wel wat leuke feitjes over de watertoren. Dit is namelijk de oudste watertoren van Nederland en gebouwd in 1874. Watertorens moeten eventuele drukverschillen in het drinkwaternet opvangen. De toren is 49 meter hoog en kan wel 1.000.000 liter water bevatten!

Ook interessant:

NACHT VAN DE VLUCHTELING – IK LOOP MEE!
april 30, 2021
By Manja outdoor buiten stadswandelingen Zutphen koffie
STADSWANDELING: ZUTPHEN
maart 1, 2019
Wandelroute Utrecht Pad etappe 6 By Manja outdoor buiten-1
WANDELROUTE: UTRECHT PAD ETAPPE 6
februari 8, 2019

2 Reacties

  1. Laurie schreef:

    Fijn, zo’n strandwandeling!

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

over mij

Fotograaf en schrijver met voorliefde voor avonturen in de buitenlucht. Vangt de wereld in woorden en beelden en houdt van haren in de wind, buitenborrels met vrienden, klein genieten, vuurtjes stoken, dauw op het gras en lekkere koffie.

Sponsor me!
Loading map ...
zoeken
Volg me