STADSWANDELING: ZUTPHEN

WANDELEN
By Manja outdoor buiten stadswandelingen Zutphen koffie
maart 1, 2019 / By / , / Post a Comment

Af en toe schrijft er iemand anders een stukje op mijn blog. Dit keer kreeg ik dat verzoek van Stadswandelingen Zutphen. Komt ‘ie:

 

Ben je toevallig een dagje uit aan het plannen en lijkt wandelen in de stad je ook wel interessant? Kijk dan eens verder dan Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of zelfs Volendam. Nederland heeft namelijk nog meer mooie, onontdekte stekjes te bieden. Zutphen bijvoorbeeld! Hanzestad Zutphen is een stad met een rijke historie die je vandaag de dag nog steeds kan proeven. Ontdek al het moois van deze middeleeuwse stad op eigen houtje, of ga voor een georganiseerde stadstour zodat je niets mist. We zullen niet verklappen welke mooie bezienswaardigheden je tijdens de tour kunt aanschouwen, maar we geven wel een aantal tips voor de rest van jouw dagje uit in Zutphen.

 

By Manja outdoor buiten stadswandelingen Zutphen

Fotocredit: Kwalitativ

 

Stedelijk museum Zutphen

Midden in het centrum van de stad vind je archeologische vondsten, schilderijen en prenten afkomstig uit het vroegere Zutphen. Het stedelijk museum van Zutphen brengt namelijk de lange geschiedenis van Zutphen prachtig in beeld. Je zult je verbazen hoe zo’n klein stadje zo’n rijke geschiedenis heeft! Als je geïnteresseerd bent in de prachtige historie van de stad, is een bezoekje aan dit museum zeker niet te missen. Naderhand kun je, om alles even te laten bezinken, op je gemak een hapje en een drankje doen in de lounge van het museum.

 

Voor de sportievelingen

Mocht je de fijne stadstour door de stad willen combineren met iets sportiefs in de natuur, dan kun je natuurlijk ook kanoën of kajakken over de Berkel! Deze rivier ontspringt in Duitsland en mondt uit in Zutphen. De combinatie van een tour door zowel de stad als op het water is ideaal voor de echte sportievelingen onder ons.

 

Echt authentiek winkelen

Grote winkelketens zoals Primark, H&M of ZARA ga je in Zutphen niet snel vinden. In deze historische stad zijn vooral veel authentieke, lokale boetiekjes te vinden. Voor unieke items moet je dus zeker een kijkje in Zutphen nemen! Je kunt dit prima combineren met een fijne wandeling met Stadswandelingen Zutphen.

Natuurlijk is er nog veel meer te doen in de stad Zutphen. Ontdek de vele oude hofjes, Middeleeuwse straatjes en de rust die de stad uitstraalt. “Zutphen torent boven alles uit!”, is de slogan van de stad. En dat is absoluut geen leugen.

 

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met Stadswandelingen Zutphen.

Ook interessant:

NACHT VAN DE VLUCHTELING – IK LOOP MEE!
april 30, 2021
Wandelroute Utrecht Pad etappe 6 By Manja outdoor buiten-1
WANDELROUTE: UTRECHT PAD ETAPPE 6
februari 8, 2019
WANDELROUTE: UTRECHT PAD ETAPPE 5
januari 14, 2019

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

over mij

Fotograaf en schrijver met voorliefde voor avonturen in de buitenlucht. Vangt de wereld in woorden en beelden en houdt van haren in de wind, buitenborrels met vrienden, klein genieten, vuurtjes stoken, dauw op het gras en lekkere koffie.

Sponsor me!
Loading map ...
zoeken
Volg me