UTRECHTSE WANDELROUTE: UTRECHT PAD – 1

WANDELEN
februari 19, 2017 / By / / 2 Reacties

Afgelopen jaar was voor mij een hectische periode. Maar dat weerhield me er niet van om er lekker tussenuit te piepen. Juist dichtbij hebben we de neiging om niet op ontdekkingstocht te gaan. Zonde, vond (vind) ik. En met weinig tijd kwam het wel zo goed uit om niet eerst een paar uur te hoeven rijden voordat ik bij het beginpunt van een prachtige wandeling was. Zo gezegd, zo gedaan. Ik plande negen dagen in mijn agenda vrij (het Utrecht Pad, ook wel SP13 – StreekPad 13 – genoemd, bestaat uit negen etappes), bekeek de kaartjes en klapte voldaan mijn laptop weer dicht. En nu besluit ik van elke etappe een blogje te schrijven. Bij deze!

Toen De Datum voor etappe 1 (17 kilometer) was aangebroken, goot het. Niet een klein beetje ook. Toch dacht ik: gewoon gaan! Er bestaat geen slecht weer, alleen slechte kleding! Vol goede moed begon ik, samen met vriend Antoine, bij het bekende startpunt: de Dom in het centrum van Utrecht. Dat is Utrechts trots en oriëntatiepunt – gebouwd tussen 1321 en 1382. Hij is 112 meter hoog en daarmee de hoogste kerktoren van Nederland! Het pad voerde ons helemaal langs het water richting Amelisweerd. Heerlijk om eerst in de stad te wandelen en daarna de natuur in te lopen. Dit zag er ongeveer zo uit:

We namen, om goede moed in te drinken, wel een lekker kopje koffie. Kijk nou wat een schattige vintage kopjes ze hadden! Je hebt genoeg keuze in Utrecht – op elke 10 meter lopen vind je wel een leuk koffietentje. Oh ja, en een hele hoop fietsen – die gaven wat kleur aan het grauwe en grijze Nederlandse weer..

Hee, wat leuk! Het Louis Hartlooper Complex. Daar heb ik een tijdje gewerkt tijdens mijn studie. Een hele fijne plek om films te kijken en/of lekker te borrelen met vrienden!

Toch iets van een blauwe lucht? Hier was het in ieder geval even droog. Niet voor lang….

Ongeveer halverwege bleek dat wij dus ‘slechte kleding’ hadden. Inmiddels was de jas van Antoine doorgelekt en waren mijn voeten niet meer zo droog als ze zouden moeten zijn. We besloten te schuilen met een warme drank bij De Veldkeuken in Amelisweerd. Wat een heerlijke verademing! Zoals je ziet, kan Antoine bijna niet van het lekkere gebakje afblijven..

Links zie je de IBB flat. Onder studenten bekende koek. Het is een studentenflat op een terrein waar meerdere studentenflats staan. Dit was de ‘hoogbouw’ en de lagere flats zijn – heel toepasselijk – de ‘laagbouw’. Op de een-na-hoogste etage woonde ik zo’n vijf jaar met heel veel plezier. De meeste huisgenootjes spreek ik nog. We hebben zelfs een whatsappgroep: ‘IBB passé’ :-).

Omdat we eigenlijk beide niet zo’n ontzettende zin meer hadden om verder te wandelen, deden we dat niet. In plaats daarvan kochten we twee broden voor thuis en pakten we de bus terug naar Utrecht. Toch voelde het niet als falen, want we hadden tenslotte wel een halve dag lekker gelopen!

Een paar dagen later was het weer wat opgeknapt en deed ik etappe 1 opnieuw. Mijn enige compagnie was een thermosfles met thee, twee boterhammen en een koek voor tussendoor. Dit keer liep ik het hele stuk en genoot ik van elke stap. Ik mijmerde onderweg en dacht over van alles na. Ook viel me op dat ik zo in mijn eentje veel beter keek naar alles om me heen: de vogels, planten, bordjes, huizen, mensen..

Ja, ik weet wat lekker is. Bij een goede wandeling hoort ook goede koffie, vind ik. En zie je die steentjes hieronder? Dat is een hele lange zin! Kijk maar eens goed, als je toevallig op de oudegracht in Utrecht bent.

Zie je mijn voetstappen op de brug? Zo modderig waren mijn schoenen inmiddels toch wel geworden:

Dit is een stuk kleurrijker he? Geen druppeltje op deze tweede poging van etappe 1!

Gehaald! Ik was zomaar in Werkhoven! Dat ging best snel… Ik nam de bus terug naar Utrecht. Best een gek idee dat ik hier een paar dagen later weer zou staan, maar dan als startpunt voor etappe 2. Die versla ik uiteraard in een volgend blogje.

 

Info:

  • Route? Check wandelnet.nl. Hier is ook additionele praktische informatie te vinden (zoals adressen van het begin- en eindpunt en OV). Ook bestaat er een meeneem-boekje.
  • Koffie? Ja, lekker! Op heel veel verschillende plekken in Utrecht Stad en in Rhijnauwen onder andere bij De Veldkeuken
  • Hond? Mag mee, maar wel aangelijnd

 

Ook interessant:

NACHT VAN DE VLUCHTELING – IK LOOP MEE!
april 30, 2021
By Manja outdoor buiten stadswandelingen Zutphen koffie
STADSWANDELING: ZUTPHEN
maart 1, 2019
Wandelroute Utrecht Pad etappe 6 By Manja outdoor buiten-1
WANDELROUTE: UTRECHT PAD ETAPPE 6
februari 8, 2019

2 Reacties

  1. Boukje schreef:

    Hele mooie foto’s Manja!
    Goed om leuke ideeen mee op te doen

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

over mij

Fotograaf en schrijver met voorliefde voor avonturen in de buitenlucht. Vangt de wereld in woorden en beelden en houdt van haren in de wind, buitenborrels met vrienden, klein genieten, vuurtjes stoken, dauw op het gras en lekkere koffie.

Sponsor me!
Loading map ...
zoeken
Volg me