UTRECHTSE WANDELROUTE: UTRECHT PAD – 2

WANDELEN
februari 24, 2017 / By / , / 1 Reactie

Afgelopen jaar was voor mij een hectische periode. Maar dat weerhield me er niet van om er lekker tussenuit te piepen. Juist dichtbij hebben we de neiging om niet op ontdekkingstocht te gaan. Zonde, vond (vind) ik. En met weinig tijd kwam het wel zo goed uit om niet eerst een paar uur te hoeven rijden voordat ik bij het beginpunt van een prachtige wandeling was. Zo gezegd, zo gedaan. Ik plande negen dagen in mijn agenda vrij (het Utrecht Pad, ook wel SP13 – StreekPad 13 – genoemd, bestaat uit negen etappes), bekeek de kaartjes en klapte voldaan mijn laptop weer dicht. En nu besluit ik van elke etappe een blogje te schrijven. Bij deze!

Etappe 2 liep ik met Matthijs en Mara. Matthijs is een vriend die ik nog van de journalistiek-opleiding ken en Mara is zijn lieftallige hond. Ik pikte Matthijs en Mara op bij hen thuis en we reden richting Werkhoven – waar etappe 1 was geëindigd. Mara had er zin in! Ze was nog even kwijt (daarom staat Matthijs op de vierde foto in de bosjes) maar dat vergeef je haar snel met zo’n lief koppie, toch?

Zoals je hieronder kunt zien was het best wel heel erg modderig, wat de kilometers ook wat zwaarder maakte. Wat heel leuk was, was dat Matthijs en ik eindelijk weer eens goed konden bijkletsen. We kennen elkaar van de journalistiek opleiding waar we regelmatig een kopje koffie gingen drinken. Maar we hebben ook nog samen op dezelfde schaatsvereniging gezeten. En eigenlijk is hij degene die samen met mij het fotograferen heeft ontdekt toen we een cursus deden bij Parnassos (het studenten-kunst-en-cultuur-centrum in Utrecht). Nu is Matthijs aan het promoveren, de slimmerik! Maar hij wilde onderweg ook graag wat foto’s maken. En hij vroeg zo af en toe een tip. Ik hoop dat hij er wat aan had!

Modderig he?! Gelukkig lieten deze schoenen geen enkel druppeltje water of modder binnen!

Kijk! Dit is het teken van het Utrecht Pad, waar wij steeds naar uitkeken. We gingen dus ook stukjes door het berkenbos. Een leuke afwisseling op de uitgestrekte weilanden!

Onderweg werden we via deze borden van Provincie Utrecht onderwezen. Hier leerden we bijvoorbeeld dat de Kromme Rijn, toen het nog een wilde, niet-afgedamde rivier was, steeds overstroomde en zand en klei achterliet op het ondergelopen land. Zo is de vruchtbare grond ontstaan zoals die er nu is. Leuk hoor, om zo onderweg ook nog eens iets op te steken.

Dit vond ik zo’n lief gedichtje. Als je goed om je heen kijkt zie je echt overal teksten. Maar deze sprong er wel uit. We liepen vrijwel de hele route langs de Kromme Rijn. Net als bij etappe 1. Die is wel 28 kilometer lang en loopt vanaf de Nederrijn bij Wijk bij Duurstede tot de Stadsbuitengracht in Utrecht.

Soms kwamen we ook door een dorpje. We gingen wandelen op zondag dus eigenlijk was alles onderweg dicht. Hier hebben we op een bankje gezeten en onze thermosfles opgedronken en boterhammetjes-met-kaas gegeten. Stom dat ik daar geen foto’s van heb gemaakt, want ik vind het altijd heerlijk, zo’n stop onderweg. De pauze is net zo belangrijk als het wandelen – ze kunnen niet zonder elkaar. Nouja, volgende keer misschien!

Paddestoelen!

Deze boom had bij zijn val gewoon een stuk van de kade meegenomen! Forces of nature.. ook in Nederland!

Soms worden mensen een beetje gek van me, omdat ik de hele tijd foto’s van ze neem. I don’t blame them!

Hier is Matthijs goed bezig om dit mooie kasteel Duurstede uit de 13e eeuw op de kiek te zetten! Leuk weetje: dit kasteel heeft als decor gediend voor de afleving ‘De Diamant’ van Bassie en Adriaan. Zelf een kijkje nemen? Je kunt soms wel en soms niet in het kasteel. Een linkje onderaan de post leidt je naar de website waar alle informatie staat!

Hier vond ik het licht zo mooi weerkaatsen op de ruiten. Het geeft een beetje een theatraal effect zo. Het theater dat de zon heet. In Wijk bij Duurstede 🙂

 

Info

  • Route? Die staat, met heel veel andere handige informatie, op de pagina van Wandelnet
  • Koffie? Wij hebben onze thermoskan aangevallen, maar je kunt zeker een kopje koffie drinken op de route (als je niet op een zondag wandelt). Ook dit is te vinden op de pagina van wandelnet. In Wijk bij Duurstede is zo aan het eind van de wandeling trouwens volop keuze aan cafeetjes en restaurantjes!
  • Hond? Mag mee, op de meeste stukken wel aangelijnd.
  • Kasteel? Meer informatie vind je hier: https://kasteelduurstede.nl

Ook interessant:

NACHT VAN DE VLUCHTELING – IK LOOP MEE!
april 30, 2021
By Manja outdoor buiten stadswandelingen Zutphen koffie
STADSWANDELING: ZUTPHEN
maart 1, 2019
Wandelroute Utrecht Pad etappe 6 By Manja outdoor buiten-1
WANDELROUTE: UTRECHT PAD ETAPPE 6
februari 8, 2019

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

over mij

Fotograaf en schrijver met voorliefde voor avonturen in de buitenlucht. Vangt de wereld in woorden en beelden en houdt van haren in de wind, buitenborrels met vrienden, klein genieten, vuurtjes stoken, dauw op het gras en lekkere koffie.

Sponsor me!
Loading map ...
zoeken
Volg me