UTRECHTSE WANDELROUTE: UTRECHT PAD – 3

WANDELEN
april 7, 2017 / By / / Post a Comment

Afgelopen jaar was voor mij een hectische periode. Maar dat weerhield me er niet van om er lekker tussenuit te piepen. Juist dichtbij hebben we de neiging om niet op ontdekkingstocht te gaan. Zonde, vond (vind) ik. En met weinig tijd kwam het wel zo goed uit om niet eerst een paar uur te hoeven rijden voordat ik bij het beginpunt van een prachtige wandeling was. Zo gezegd, zo gedaan. Ik plande negen dagen in mijn agenda vrij om de wandelroute ‘het Utrecht Pad’, ook wel SP13 – StreekPad 13 – genoemd, in negen etappes te lopen. Ik bekeek de kaartjes en klapte voldaan mijn laptop weer dicht. En nu besluit ik van elke dag een blogje te schrijven. Bij deze!

De derde dag. Voor veel wandelaars de zwaarste van allemaal. Nu is het natuurlijk een beetje anders, omdat ik de dagen gespreid heb. Het begon met mooi weer. Wel koud, dat wel. Vriendin en collega Marloes liep vandaag met me mee samen met haar viervoeter Sam. Sam houdt van water en van koud weer, dus die kon zijn lol niet op. Marloes en ik reden allebei naar het eindpunt van de route toe… Huh? Nou, omdat er een bus was opgeheven konden we deze route niet goed met het OV bereiken. Daarom deden we het zo: Marloes en ik reden beiden naar het eindpunt van de wandelroute, daar stapte ik bij Marloes in de auto en reden we in één auto naar het beginpunt toe (zo konden we aan het eind van de wandeling in de achtergebleven auto weer naar de eerste auto rijden).

Sam kon niet wachten om te beginnen. Die begint altijd te piepen en aan de lijn te trekken als het stilstaan te lang duurt. Gauw de wandelschoenen aan dus, rugtas op, camera om en gáán!

We liepen door groene weilanden en ja.. ook door de modder. Het had afgelopen dagen lekker doorgeregend. Sam vond het heerlijk, Marloes en ik waren iets minder enthousiast. Maar ach, als je gewoon om je heen kijkt is het alsnog prachtig. Toch?

De eerste knopjes kwamen al tevoorschijn!

Als je met Marloes gaat wandelen weet je dat de pauze extra fijn is. Ze bakt namelijk de lekkerste koeken klaar die ook nog eens gezond zijn. En we nemen op zo’n koude dag altijd thee mee. Ik ken weinig betere pauzemomenten dan op een boomstam in de bossen!

Heel leuk: onderweg kwamen we langs een wandelroute voor kinderen. Met tekst en uitleg over het gebied en de Flora en Fauna. Tegelijk waren ze druk bezig met renovatiewerkzaamheden. Er gebeurt een hoop, zo in het Utrechts Landschap!

Wat een eenzame boom zo in het groen. Ik bedenk me dan altijd hoe lang die boom er nu al moet staan..

Sam houdt dus van plassen en modderpoeltjes.. Gelukkig hadden we geen witte broek aan 😉

Ha, hier leek het net alsof we iemands tuin in liepen. De bordjes wezen toch echt deze kant op. Leuk is dat vind ik, hoe je al wandelend op van dit soort gekke plekjes komt.

Best heel afwisselend he? Waar we begonnen met groene weilanden eindigden we in een dennenbos. En zagen we stukjes heide!

Na afloop reden we dus met auto 2 terug naar auto 1. En vanuit daar gingen we weer onze eigen weg. Ik vind het altijd heerlijk, die terugweg. Dan zet ik de verwarming best een beetje hoog (want ik ben heel koud) en de muziek lekker hard aan. Thuis stap ik of onder de douche of onder een dekentje met een kopje thee op de bank. Heerlijk.

 

Info

  • Route? Die vind je hier!
  • Cappuccino? Vonden we onderweg niet! Je kunt iets van de route af bij Leersum en daar een cafeetje opzoeken. Uiteraard is er in Wijk bij Duurstede ook van alles te vinden, dus opstartkoffie is zeker mogelijk!
  • Hond? Mag mee. Op de meeste stukken wel aangelijnd.
  • Marloes? Check haar website!

 

 

Ook interessant:

NACHT VAN DE VLUCHTELING – IK LOOP MEE!
april 30, 2021
By Manja outdoor buiten stadswandelingen Zutphen koffie
STADSWANDELING: ZUTPHEN
maart 1, 2019
Wandelroute Utrecht Pad etappe 6 By Manja outdoor buiten-1
WANDELROUTE: UTRECHT PAD ETAPPE 6
februari 8, 2019

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

over mij

Fotograaf en schrijver met voorliefde voor avonturen in de buitenlucht. Vangt de wereld in woorden en beelden en houdt van haren in de wind, buitenborrels met vrienden, klein genieten, vuurtjes stoken, dauw op het gras en lekkere koffie.

Sponsor me!
Loading map ...
zoeken
Volg me