UTRECHTSE WANDELROUTE: UTRECHT PAD – 4

WANDELEN
mei 9, 2017 / By / / 2 Reacties

Afgelopen jaar was voor mij een hectische periode. Maar dat weerhield me er niet van om er lekker tussenuit te piepen. Juist dichtbij hebben we de neiging om niet op ontdekkingstocht te gaan. Zonde, vond (vind) ik. En met weinig tijd kwam het wel zo goed uit om niet eerst een paar uur te hoeven rijden voordat ik bij het beginpunt van een prachtige wandeling was. Zo gezegd, zo gedaan. Ik plande negen dagen in mijn agenda vrij om de wandelroute ‘het Utrecht Pad’, ook wel SP13 – StreekPad 13 – genoemd, in negen etappes te lopen. Ik bekeek de kaartjes en klapte voldaan mijn laptop weer dicht. En nu besluit ik van elke dag een blogje te schrijven. Bij deze!

Etappe 4 dit keer.. over de Utrechtse Heuvelrug. Ik liep hem met vriendinnetje Lotte, die hier al vaker de revue is gepasseerd. Dat krijg je, als je allebei van wandelen en hardlopen houdt! Het leek ons wel leuk om ergens onderweg een B&B te boeken om dan de volgende ochtend weer vroeg op pad te kunnen. Goed excuus voor een weekendje weg :-). Omdat we van Leersum naar Veenendaal zouden lopen, was het voor onze mannen ook een aanleiding om ons de volgende dag vanaf Veenendaal te komen vergezellen. Het OV is daar immers erg goed.

We namen de trein naar Maarn en stapten daar over op bus 82 naar Maarsbergen. Vanaf daar moesten we nog wel een stukje extra lopen om naar het beginpunt te komen. Ons aantal kilometers ligt daarom hoger dan de officiele 18km die de etappe lang is. Niet dat we dat erg vonden – stukjes omlopen houden je scherp en bovendien trainden we onze benen zo weer een keer fijn!

Bij het beginpunt stond een kantoor van Staatsbosbeheer. We pakten ons boekje erbij en we konden op pad. Hoewel het fris was, scheen het zonnetje en hebben we alleen maar blauwe luchten gezien. Heerlijk.

Ha! Dit eikeltje zat hier zo mooi opgeprikt :-). Het weer bleef maar mooi en de omgeving ook. Een groot verschil in landschap met de vorige dag. Veel zandverstuivingen, dennenbossen en heide. I love it!

Mooi mos. Ik heb altijd zin om daarin te gaan liggen. Doe ik niet – zou zonde zijn als dat mooie mos voor de volgende niet meer zo mooi is.

Deze tekentjes liepen we dus achterna. We zijn één keer verkeerd gelopen, en achteraf bleek onderstaand paaltje de schuldige. We hebben hem maar even rechtop tegen een boom gezet zodat de volgende hem niet mist!

Onderweg kwamen we langs stapels hout, grafheuvels en veel mooie lange dennenbomen waar de zon prachtig doorheen piepte. Dat vind ik altijd magisch – die lichtspellen die je dan op de grond krijgt en de stralen die je ziet verschijnen. Alsof je in een sprookje beland bent!

Bij flinke afstanden wandelen hoort ook goed eten. Nou, dat is wel gelukt. Dit was een heel fijn tentje waar we genoten hebben van koffie, thee en pannenkoeken. Zoals je ziet was Lotte er ook erg blij mee :-).

Lotte wijst hier aan dat er hertjes zijn geweest en ook dat er verschillende lagen in de grond te zien zijn. Wat ik wel mooi vond, was dat ze precies in een zonnestraal ging staan. Klik!

We liepen wel door tot een uurtje of 7 ‘s avonds. Toen arriveerden we bij een mooi bed and breakfast in Veenendaal. Een omgebouwde boerderij waar wij van de bovenverdieping gebruik mochten maken. We hebben een pizza gegeten bij de plaatselijke pizzeria maar vielen op de helft van die pizza al zo’n beetje in slaap. Haha. We zijn gauw teruggelopen en niet lang daarna lekker ons bed in gedoken. Welterusten!

 

Informatie

  • Route? Die kun je hier vinden. GPX volgt!
  • Cappuccino? Jazeker! En lekker pannenkoeken (of iets anders) eten kan in Het Berghuis, aan de voet van de Amerongse berg.
  • Parkeren? Dat kan bij het beginpunt van de wandeling: Let de Stigterpad, 3956 Leersum, Nederland
  • Openbaar vervoer? Wij namen de trein van Utrecht Centraal naar Maarn. Daar stapten we over op bus 82 en verlieten we die bij de halte ‘Kerk’ in Maasbergen.
  • Hond? Oei! Hier heb ik dus niet op gelet. Volgens mij mag hij in het Amerongse bos deels los, deels niet. Ik heb in ieder geval wel loslopende honden gezien maar ook honden aan de lijn. Note to self: beter op de bordjes letten de volgende keer!
  • Overnachten? Dat deden wij bij het energieneutrale bed and breakfast Shalom. Prima bevallen!Ook interessant:

NACHT VAN DE VLUCHTELING – IK LOOP MEE!
april 30, 2021
By Manja outdoor buiten stadswandelingen Zutphen koffie
STADSWANDELING: ZUTPHEN
maart 1, 2019
Wandelroute Utrecht Pad etappe 6 By Manja outdoor buiten-1
WANDELROUTE: UTRECHT PAD ETAPPE 6
februari 8, 2019

2 Reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

over mij

Fotograaf en schrijver met voorliefde voor avonturen in de buitenlucht. Vangt de wereld in woorden en beelden en houdt van haren in de wind, buitenborrels met vrienden, klein genieten, vuurtjes stoken, dauw op het gras en lekkere koffie.

Sponsor me!
Loading map ...
zoeken
Volg me