WANDELROUTE BEERSCHOTEN: EEN SPROOKJE

WANDELEN
juni 4, 2018 / By / / 2 Reacties

Lekker weer is het vandaag he? Samen met Marloes verkende ik een tijdje geleden, met heeeel ander weer, een stukje natuur dat eigenlijk supervlakbij mijn huis ligt: landgoed Beerschoten bij De Bilt. We liepen een lekker afwisselende wandelroute waar Sam, de hond van Marloes, op verschillende stukken heerlijk los mag. We komen door drie bossen: Beerschoten, Houdringe en het Panbos.

 

De vrieskou

Het is dus koud. Omdat vriendlief de auto nodig heeft, ben ik met de fiets gekomen. Dat is ongeveer drie kwartier fietsen – en toen wist ik dus dat het koud was. Het water is bevroren en het is rustig. Veel mensen denken waarschijnlijk: ik blijf liever binnen. Als ik Marloes uit de auto zie stappen en het enthousiasme van Sam me tegemoet komt moet ik glimlachen. Sam en Marloes begrijpen me beter dan de meeste mensen.

 

 

Sprookjesbos

Het bos waar we in lopen doet me denken aan verschillende sprookjes. Door het mos op de bomen, de knisperende oranje blaadjes die bijna de hele grond bedekken en het waterige zonnetje dat tussen de boomstammen door schijnt, zou het me niks verbazen als er ineens een elfje langs zou vliegen. En even later komen we dan ook gewoon een hele kabouterfamilie tegen! Zo lief, dit plekje!

 

 

Beuken- en berkenbasten

Marloes en ik zijn weer fijn aan de klets en ik vergeet af en toe een foto te maken. Gelukkig is Marloes ook een fotograaf, dus als zij haar camera erbij pakt denk ik soms: oh ja! Goed plan! Maar als ik deze paarden zie, of die mooie structuur in de basten van de bomen, dan gaat het wel weer vanzelf. Het is zo mooi hier! En ondanks onze koude neuzen en bevroren vingertopjes genieten we van deze winterse wandelroute.

 


 

Warmte

Wat heel fijn is, is dat we niet ver van een van der Valk hotel zitten. Terwijl we allebei niet zo onwijs van dit soort hotels zijn, moet ik zeggen dat dit exemplaar handig gesitueerd is en ons tegelijk van een heerlijk broodje en latte macchiato voorziet.

 

 

Informatie

  • Route? 12 km Parkbos, stuifduinen, weiden en lanen. Volg de gele paaltjes en/of check deze website van natuurmonumenten.
  • Koffie? Bij het begin van de wandeling staat het infocentrum van natuurmonumenten waar je een bakkie kunt tappen. Voor de openingstijden (let op! is niet altijd open!) check deze website. Echter, voor een echt lekkere koffie en wat te eten zou ik een stukje verderop bij het van der Valk hotel ‘de Biltsche Hoek’ gaan zitten.
  • Parkeren? Dit kan vlakbij het infocentrum. Adres: De Holle Bilt 6, De Bilt.
  • OV? Je kunt natuurlijk altijd een OV-fiets pakken vanaf Utrecht CS, maar je komt er ook met de bus. Je neemt dan een bus naar de Amersfoortseweg en loopt 10 minuten naar De Holle Bilt.

Ook interessant:

NACHT VAN DE VLUCHTELING – IK LOOP MEE!
april 30, 2021
By Manja outdoor buiten stadswandelingen Zutphen koffie
STADSWANDELING: ZUTPHEN
maart 1, 2019
Wandelroute Utrecht Pad etappe 6 By Manja outdoor buiten-1
WANDELROUTE: UTRECHT PAD ETAPPE 6
februari 8, 2019

2 Reacties

  1. Sanne schreef:

    Wat leuk om te lezen! Hier (hard)lopen Ozzy en ik ook regelmatig. Mooi plekkie!

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

over mij

Fotograaf en schrijver met voorliefde voor avonturen in de buitenlucht. Vangt de wereld in woorden en beelden en houdt van haren in de wind, buitenborrels met vrienden, klein genieten, vuurtjes stoken, dauw op het gras en lekkere koffie.

Sponsor me!
Loading map ...
zoeken
Volg me