WANDELROUTE DWINGELOOSCHE HEIDE

WANDELEN
mei 11, 2018 / By / / Post a Comment

Een tijdje geleden alweer blogte ik over een wandelroute in het Reestdal. Nou, en daar in de buurt maakten Antoine en ik nog een wandeling. Op het 37 vierkante kilometers grote nationaal park Dwingelderveld, op de Dwingeloosche Heide – het belangrijkste natte heidegebied van West-Europa. En nat werden we – maar in ruil daarvoor aanschouwden we een prachtige regenboog!

 

Eerst koffie

Voordat we de eerste stappen zetten gaan we even langs bij het bezoekerscentrum van natuurmonumenten. Daar kunnen we een kopje koffie tappen en bekijken waar we zo ongeveer gaan wandelen. Altijd een goed begin! We gaan gauw op weg en zien een kleine salamander wegglippen. De dag begint met zon en prachtige donkere wolken. Tsja. Dan zie je de bui dus letterlijk hangen…


 

Zonder mobiel

Vanwege de radiotelescoop is er een storingsvrije zone – daar moet je mobiel dus uit. Wel zo fijn, dan ben je zelf ook even storingsvrij. Fijn om dat even actief te doen. Ineens let ik op pootafdrukken in het zand, rode stengels van planten en druppeltjes die na de regenbui op het gras te zien zijn.

 

 

Regenboog

Nu begint het te regenen, inderdaad. Een flinke bui. Maar het is niet erg, want we krijgen een regenboog cadeau en prachtig licht. Zonder die regen was dat toch echt een stukje minder geweest, dus ik ben er blij mee. Het gebied wordt trouwens begraasd door de Ruiner schaapskudde. Daar waar de schapen vandaan komen, de schaapskooi, hebben we onze auto ook staan (en dronken we koffie). Dat was aan de zuidwestrand van de Benderse Heide.

 

 

Hutje

Zo. We zijn weer terug bij ons hutje. We laten alles drogen en stappen onder de douche. Je weet wel, dat gevoel, dat je dan daarna heeeerlijk opgewarmd met een boekje bij de kaarsjes zit. Dat deden we daarna. Ik kan het je aanraden!

 

Informatie

  • Route? Je kunt heerlijk struinen door het Dwingelderveld, maar hier en hier wat inspiratie!
  • Koffie? Bij het bezoekerscentrum kun je prima een kopje koffie tappen. Openingstijden: 1 april tot 1 november dagelijks geopend tussen 10.00 en 17.00 uur, van 1 november tot 1 april gesloten op maandag en dinsdag (behalve in de vakantie, dan is het bezoekerscentrum dagelijks open).
  • Parkeren? Dat kan bij het bezoekerscentrum. Klik!

Ook interessant:

NACHT VAN DE VLUCHTELING – IK LOOP MEE!
april 30, 2021
By Manja outdoor buiten stadswandelingen Zutphen koffie
STADSWANDELING: ZUTPHEN
maart 1, 2019
Wandelroute Utrecht Pad etappe 6 By Manja outdoor buiten-1
WANDELROUTE: UTRECHT PAD ETAPPE 6
februari 8, 2019

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

over mij

Fotograaf en schrijver met voorliefde voor avonturen in de buitenlucht. Vangt de wereld in woorden en beelden en houdt van haren in de wind, buitenborrels met vrienden, klein genieten, vuurtjes stoken, dauw op het gras en lekkere koffie.

Sponsor me!
Loading map ...
zoeken
Volg me