WINTER-WANDELWEEKEND IN LUXEMBURG

KAMPERENWANDELEN
maart 16, 2017 / By / , / Post a Comment

By Laurie

We wilden naar een plek met heuvels, maar niet te ver weg. Gewoon zo maar voor een weekend. Uitrusten, wandelen, spelletjes doen en lezen zouden we doen. Luxemburg werd onze bestemming – en als verblijfplaats kozen we een simpele trekkershut. 

Ik vind autorijden op buitenlandse snelwegen al gauw voelen als vakantie. Dit keer ook. Dat Gertjan een onscherpe selfie maakte en dat er heuvels onder de snelweg lagen, versterkte dat gevoel. Binnen vier uur waren we in Luxemburg en reden we langs – toch wel steile – hellingen en dichte bossen.

Onze trekkershut bleek vertrouwd lief te zijn. Met veel hout, een fluitketel, een gaskachel en een tafel voor onze bordspellen. De nadelen die in het oog sprongen: onze hut stond op een redelijk vol ‘stacaravan-terrein’ (overigens zonder inwoners zo in februari) en op dertig meter afstand van de enige spoorlijn van Luxemburg. Desalniettemin: lief.

We begonnen met autorijden door de omgeving omdat het te laat was om er te voet nog op uit te gaan. En omdat we trek hadden en een supermarkt zochten. We bekeken het mooie kasteel van Esch-sur-Sûre (wederom zonder mede-vakantiegangers) en ik klik daar plaatjes van Gertjan.

De twee dagen daarna was het dagprogramma steeds: ’s ochtends wandelen – ’s middags cultuur bekijken en boodschappen doen in een ontzagwekkend groot winkelcentrum – ’s avonds ontspannen in de hut.

We hadden een wandelkaart van de omgeving gekocht bij de camping en samen met de markeringen ter plaatse liep dat over het algemeen goed. Twee keer zijn we verkeerd gelopen vanwege missende bordjes (echt). Daar waar Gertjan loopt op de foto hieronder, dat was niet waar het wandelpad was. Maar uiteindelijk vonden we steeds weer een weg, lokaliseerden we die op de kaart, en konden we verder wandelen.

Misschien lijkt het saai – een land met veel bossen, in de winter. Maar er was nog verrassend veel variatie in kleur. En door het koude weer kwamen we niemand tegen. Riviertjes zijn in de winter even mooi als in de zomer en de stilte was soms oorverdovend prettig. We hebben ervan genoten om even in de heuvels te zijn – gewoon zomaar voor een weekend.

Info 

  • Waar? Enscherange, Luxemburg
  • Camping? www.valdor.lu
  • Liever zoeken naar een trekkershut zonder treinspoor ernaast? www.trekkershutten.nl
  • Vervoer? Auto
  • Route? We kochten een wandelkaart van de omgeving bij de camping.
  • Cappuccino? Mwah, voor een leuk café of zelfs een bak friet moet je al snel een paar dorpen verderop gaan kijken. Luxemburg is wat dat betreft niet veel soeps in de winter.
  • Laurie? Journalist en fotograaf. Ze geniet ervan als foto’s mooi zijn en als ze echt zijn.
    Niet perfect (liever niet), no-nonsense, simpel – maar wel met een flinke tik romantiek. Dit is haar website: www.lauriekarine.nl

Ook interessant:

NACHT VAN DE VLUCHTELING – IK LOOP MEE!
april 30, 2021
By Manja outdoor buiten stadswandelingen Zutphen koffie
STADSWANDELING: ZUTPHEN
maart 1, 2019
Wandelroute Utrecht Pad etappe 6 By Manja outdoor buiten-1
WANDELROUTE: UTRECHT PAD ETAPPE 6
februari 8, 2019

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

over mij

Fotograaf en schrijver met voorliefde voor avonturen in de buitenlucht. Vangt de wereld in woorden en beelden en houdt van haren in de wind, buitenborrels met vrienden, klein genieten, vuurtjes stoken, dauw op het gras en lekkere koffie.

Sponsor me!
Loading map ...
zoeken
Volg me